Karácsony Gergely és a vendéglátás: gyomtenger fogadja Budapesten a külföldieket

Az ideérkezők már a repülőtérről elindulva szembesülhetnek azzal, hogy az európai főváros kissé elhanyagolt állapotban van.

Munkatársunktól
Forrás: Metropol2023. 08. 14. 7:46
null
Fotó: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számtalan színes és felejthetetlen program várja a nyár utolsó heteiben is a külföldi turistákat Budapesten, a Sziget Fesztivál, az atlétikai világbajnokság vagy az augusztus 20-i ünnepségek több ezer embert vonzanak a fővárosba, ám a Ferihegyről a város felé haladva a helyi látványosságok helyett a gyomnövények kerülnek fókuszba, mindenhol elgazosodott területeket látni. A probléma okán a Metropol egy fotópályázatot is hirdet, Budapest a gyomok fővárosa címmel. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt számos alkalommal, a főpolgármester szépérzéke kissé aggályos, a város sok helyen ugyanis egy lakatlan, elhanyagolt városrészre emlékeztet. Karácsony Gergely ezzel szemben nem látja problémának, hogy a gyorsforgalmi út mentén, az Üllői úton vagy épp a Margit híd környékén mindent eláraszt a gyom, méteres gaztengereit úgy becézi: méhlegelő. 

Fotó: Metropol.hu

Józsefvárosban egy táblán dicsekednek vele, „Ezt a területet a természet gondozza”. A Vajda Péter utcában lévő forgalmat elválasztó zöldsáv viszont nem a virágoktól lett vad, hanem attól a veszélytől, amit ez a beláthatatlan útszakasz rejt magában, veszélyeztetve több ezer lakos és az arra haladó autósok közúti biztonságát. A társasház kezelője először a fővárosi útkezelőhöz fordult, mint kiderült: a zöldsávot a helyi önkormányzatnak kellene gondoznia, ami azóta sem valósult meg. A Budapest Közút a társasházkezelőnek küldött válaszlevele szerint felhívták a helyhatóság figyelmét a problémára.

Fotó: Lakossági fotó

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester budapesti baloldali politikusokkal (Fotó: Origó/Csudai Sándor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.