Idén 33 százalékkal több diákot vettek fel a felsőoktatásba, mint tavaly + videó

Arról már a Pont Ott Partin hírt adtunk, hogy 28 százalékkal nőtt a felvettek száma július végén – hangsúlyozta Hankó Balázs államtitkár.

MAGYAR NEMZET
Forrás: FACEBOOK2023. 08. 28. 16:24
HANKÓ Balázs Zoltán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
KIM: 35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul HANKÓ Balázs Zoltán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótfelvételi eredményeivel ma lezárult az elmúlt tíz év legsikeresebb felsőoktatási felvételi időszaka − hangsúlyozta Hankó Balázs a Facebook-videójában.

Hozzátette:

− Hiszen több mint százezren, egészen pontosan 106 691-en nyertek felvételt a megújult, versenyképes, vonzó magyar felsőoktatásba.

Arról már a Pont Ott Partin hírt adtunk, hogy 28 százalékkal nőtt a felvettek száma július végén

De köszönhetően annak, hogy idén a pótfelvételi során kétszer annyian jutottak be az egyetemekre, mint tavaly, így egyharmaddal, azaz 33 százalékkal több diák kezdi meg a tanulmányait szeptemberben, mint tavaly − hangsúlyozta az államtitkár.

További részletek az alábbi videóban:

Borítókép: Hankó Balázs (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.