Már megint autós üldözés volt Budapesten

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől.

MAGYAR NEMZET
Forrás: POLICE.HU2023. 08. 31. 15:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közúti ellenőrzésnek indult, majd hajsza lett egy rendőri intézkedés vége 2023. augusztus 30-án 23 óra 50 perc körül Budapest III. kerületében, a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésénél. A járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, azonban a sofőr, észlelve a rendőröket, nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett több kerületen át követték az autót, amibe több rendőri egység, valamint a zuglói polgárőrök is bekapcsolódtak, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem akart megállni.

A jármű a Könyves Kálmán körútról a Gubacsi útra fordult, majd az Illatos út, Epreserdő utca, Ecseri út, Üllői út vonalon száguldott tovább, visszatért a Könyves Kálmán körútra, és amikor a villamossíneken át a Gyáli útra próbált rákanyarodni, elakadt, így a rendőrök utolérték és elfogták.

Menekülése közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott és többször tért át a szemközti forgalmi sávba.

A 31 éves moldáv állampolgárt a IX. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indult ellene eljárás, a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya pedig közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A férfit őrizetbe vették – közölték a Police.hu oldalon.

Borítókép forrása: Police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.