Megkezdte munkáját a nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs

Az érdeklődők tizennégy helyszínen több mint kétszáz program közül válogathatnak.

Magyar Nemzet
2023. 08. 20. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Reggel hét órakor megkezdte mai működését az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, aminek munkájában többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat és a Budapesti Közlekedési Központ működik közre – közölte Kovács Zoltán a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte, hogy tegnap a délelőtti zápor, zivatar ellenére is rendben, biztonságosan és nagy érdeklődés mellett zajlottak a Szent István-nap központi programjai Budapesten. Péntekhez hasonlóan a hétvége első napján is több tízezren vettek részt az eseményeken.

– A mai nemzeti ünnepen a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdünk a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi. Délután a Szent István-bazilikánál szentmisét és Szent Jobb-körmenetet tartanak, este pedig ismét látványos fény- és tűzijátékkal várjuk majd az érdeklődőket. Novák Katalin köztársasági elnök délelőtt Esztergomban mond ünnepi beszédet, majd délután ugyanitt átadja a Magyar Szent István-rend kitüntetést

– ismertette a nemzeti ünnep menetrendjét Kovács Zoltán.

Felhívta a figyelmet, hogy továbbra is 14 helyszínen több mint kétszáz program közül válogathatnak a kikapcsolódni, szórakozni vágyók, a részletekről a Szent István-nap oldalán tájékozódhatnak.

– Kérjük, a továbbiakban is figyeljék az időjárással és a közlekedéssel kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját! – tette hozzá az államtitkár.

Borítókép: Ülésezik a nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.