Megszabadult a bokáján lévő nyomkövetőtől Herczeg Zoltán

A drogkereskedelemmel megalapozottan gyanúsított Herczeg Zoltán ünnepi ajándékot kapott augusztus 20. alkalmából. A divattervező vasárnap már a Széchenyi fürdőből posztolt, miután megszüntették a bűnügyi felügyeletét, és rendőrök levették a bokájáról a nyomkövetőt.

2023. 08. 21. 17:34
Forrás: Herczeg Zoltán FB-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg él, megemlegeti a 2023-as augusztus 20-át a ruhái mellett politikai provokációiról is elhíresült Herczeg Zoltán divattervező, aki botrányos megnyilvánulásaival vált a magyar közélet ismert szereplőjévé.

Százötven nap letartóztatás, majd négy hónap nyomkövetővel ellenőrzött bűnügyi felügyelet után az ünnepet már szabadon tölthette a drogkereskedelemmel megalapozottan gyanúsított baloldali radikális aktivista.

Az ügyészség ugyanis már nem tartotta szükségesnek a korlátozó intézkedéseket ellene. Szombaton rendőrök csöngettek be hozzá, és levették a bokájáról a nyomkövetőt, majd átadták neki a határozatot a bűnügyi felügyelet megszüntetéséről.

Herczeg Zoltán a Facebook-oldalán egy szelfit közölt a Széchenyi fürdőből:

Helló, szabadság! Köszi, Istenke!

 

Herczeg Zoltán csak a drogfogyasztást ismeri be, mást nem Fotó: Bors/Pozsonyi Zita

Emlékezetes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében.

Az egyiküknél, Herczeg Zoltán gépkocsijában és lakásán összesen körülbelül száz gramm növényi törmeléket, az elsődleges adatok szerint marihuanát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinél összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port, elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

Herczeg beismerte, hogy fogyaszt kábítószert, ám a kereskedelmet tagadta. Úgy tudjuk, a nyomozó hatóság egyéb bizonyítékokkal alá tudta támasztani a drogkereskedelem megalapozott gyanúját.

A magyar jog szerint egyébként az is kereskedelemnek számít, ha valaki másnak, másoknak ellenszolgáltatás nélkül ad kábítószert. Például ha valaki partikat szervez és ott a hangulatjavítás céljából tudatmódosító szert osztogat, elköveti a kábítószer-kereskedelem bűncselekményt, és alapesetben 2–8 év szabadságvesztésre ítélhetik. Bizonyítottság esetén ez várhat Herczeg Zoltánra is.

Szélsőséges politikai szerep

Herczeg Zoltánról tudni kell, hogy Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt szövetségese, önkormányzati képviselőjelölt is volt Szerencsen. Az O1G pólókat is áruló Herczeg Zoltán segédkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom zászlóbontó eseményén, továbbá Hadházy Ákosnak adott öltözködési tanácsokat. A divatgururól az is tudható, hogy két éve a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyik fő támogatója, a borsodi időközi választáson elszenvedett kudarc után a vidéki embereket hibáztatta egészen közönséges stílusban. Szerinte a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz…rjon” a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az »ürülék« helyett mást is fogyaszthatnának. Mert ezek szerint beérik a fekáliával, ugyanis lövésük sincs a nagy magyar valóságról” – szögezte le Herczeg Zoltán, aki olyan kijelentéseket is tett már, hogy „szégyelli, hogy magyar”.

 

Borítókép: Herczeg Zoltán szabad emberként szelfizik a Széchenyi fürdőben (Forrás: Herczeg Zoltán FB-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.