Ők fogják miniszteri biztosként segíteni a két új miniszter munkáját

Tuzson Bence és Bóka János is kinevezte miniszteri biztosait.

2023. 08. 02. 7:55
BÓKA János; TUZSON Bence
Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy, Tuzson Bence igazságügyi miniszter két miniszteri biztost nevezett ki, ez derült ki a tegnap este megjelent hivatalos értesítőből. 

A biztosok személye nem változik, mindhárman már korábban is az igazságügyi minisztériumban dolgoztak. Ballester-Bólya Boglárka feladatai között szerepel, hogy gondoskodnia kell az  EU-elnökség előkészítésében és lebonyolításában részt vevő személyi állomány
felkészítésével és képzésével összefüggő feladatok ellátásáról, kapcsolatot kell tartania az  európai uniós tematikával foglalkozó hazai társadalmi szervezetekkel, és gondoskodnia e szervezetek EU-elnökség előkészítésébe és lebonyolításába történő bevonásáról. 

Az uniós ügyekért felelős minisztérium biztosa továbbá kapcsolatot tart az európai uniós tematikával foglalkozó hazai kutatóintézetekkel, és gondoskodik e szervezetek EU-elnökség előkészítésébe és lebonyolításába történő bevonásáról, az EU-elnökség előkészítése, lebonyolítása és utókövetése során előmozdítja a  magyar tisztviselők európai uniós intézményeknél történő elhelyezkedését, képviseli az európai uniós ügyekért felelős minisztert a Nemzetek Európája karrierprogram programirányító testületében. 

Wopera Zsuzsanna miniszteri biztosként Tuzson Bence igazságügyi miniszter munkáját fogja segíteni, feladatkiosztása szerint neki kell összehangolnia az  Igazságügyi Minisztérium feladat- és hatáskörébe tartozó családjogi tárgyú eljárásokat szabályozó jogszabálytervezetek és vezetői döntések előkészítését és végrehajtását. 

Ezen felül figyelemmel kíséri a  családjogi tárgyú polgári peres, polgári nemperes és hatósági eljárások, illetve az általános joggyakorlat hatályosulási tapasztalatait, és ezek alapján továbbfejlesztésükre javaslatot tesz, és a családjogi szabályozás és az általános joggyakorlat továbbfejlesztésének elősegítése érdekében kapcsolatot tart
az érintett szakmai szervezetekkel, képzési programokra tesz javaslatot. 

Pilz Tamás pedig a jövőben is az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztosként fog dolgozni az Igazságügyi Minisztériumban. 

Borítókép: Bóka János és Tuzson Bence leteszik miniszteri esküjüket. Fotó: Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.