Holttestet találtak Regölyben, a saját testvére ölte meg és ásta el az áldozatot

A férfit több mint egy hónapig nem látták, ez szúrt szemet a helyieknek.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség, Ügyészség2023. 08. 21. 12:10
Emberölés, gyilkosság
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés pénteken érkezett a délutáni órákban a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, miszerint egy helyi férfit már több mint egy hónapja nem láttak. A tamási rendőrök az eltűnt lakóhelyén gyanús körülményeket tapasztaltak, ezért a Tolna vármegyei rendőrök szemlét tartottak.

Az esti órákban egy férfi holttestét ásták ki a földből, a helyszínre igazságügyi orvos szakértő is érkezett.

A vádhatóság közleményében azt írta, a közös háztartásban élő testvérpár fiatalabbik tagja a múlt héten fejbe ütötte bátyját egy nyolcvan centiméteres farúddal, aki ennek következtében meghalt.

A gyanú szerint az elkövető a holttestet zsákba tette, majd a ház udvarán egy gödörbe helyezte, azután ruhákkal, ágyneműkkel és földdel fedte be.

A holttest azonosítása folyamatban van. A nyomozók ellenőrizték az eltűntével azonos lakcímen élő testvérét, aki elismerte, hogy korábban egy szóváltást követően bántalmazta bátyját, akit később az udvarukban elásott. A házban élő férfit elszámoltatták, majd előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberei emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, a gyanúsított férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

A Tolna Vármegyei Főügyészség délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy hónapra elrendelte annak a negyvenkét éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a negyvenhárom éves bátyját. A bűncselekmény jellegére és a nyomozás érdekeire tekintettel indítványozta a letartóztatást a főügyészség.

Borítókép: A gödör, amelyben a holttestet megtalálták (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.