Soha nem nézték meg még ennyien a fővárosi tűzijátékot

Nézettségi rekordot döntött a televíziós közvetítés is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 23. 16:40
tűzijáték
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők leglátványosabb fény- és tűzijátékával, valamint drónshow-jával ünnepelt idén Magyarország, az eseményt minden eddiginél többen követték a Szent István-rendezvénysorozat helyszínein, ugyanakkor a közmédia televíziós közvetítése is nézettségi rekordot döntött – közölték a szervezők.

A látogatók több mint húsz rendezvényhelyszínen, száznál is több programmal ünnepelhettek Szent István-nap alkalmából. 

A háromnapos eseményt ezúttal is a Tűz és fények játéka koronázta meg. 

A pirotechnikai elemeket, fényjátékot, épületfestést és drónbemutatót magába foglaló, fél órán át tartó attrakció rendkívül felemelő és olykor katartikus élményt nyújtott a nézők számára

– írták.

A nemzet történelmét életre keltő, komplex vizuális show-műsort 34 ezer pirotechnikai effekt tette lehetővé, amelyeket 230 irányítási pontról lőttek a magasba, a színvonalas fényjátékért és épületfestésért pedig több mint 1100 intelligens lámpa, 61 nagy teljesítményű lézeres projektor és további 34 lézerberendezés felelt. 

A Tűz és a fények játéka záróakkordjául szolgáló drónshow-ban 896 pilóta nélküli repülőeszköz varázsolta a nézők szeme elé nemzeti történelmünk jelképeit.

A Szent István-nap rendezvénysorozat 2023-ban minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a fővárosba, ami jelentősen hozzájárul a fővárosi turizmus szárnyalásához, illetve a megvalósításban részt vevő több tízezer vállalkozás forgalmához.

Borítókép: Tűzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Előtérben az Erzsébet híd (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.