A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Százmilliókat kaszált Karácsonyék szélsőbaloldalt támogató pártalapítványa

A háttértámogatók között megjelent az Orbán Viktor-ellenes Martin Schulz is.

2023. 08. 10. 4:45
JÁMBOR András; UNGÁR Péter
Budapest, 2022. október 26. Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselõje (b) és Ungár Péter, az LMP frakcióvezetõje (j) a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitája alatt az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 26-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly bevételekre tett szert a Megújuló Magyarországért Alapítvány, amely többek között a Jámbor András nevével fémjelzett, Antifa- és pedofil-ügybe keveredett Szikra Mozgalom nyári táborát és a zöldmozgalom álcája alatt egyéb szélsőbaloldali aktivistaképzőket is támogatott – tudta meg lapunk. 

A Karácsony Gergely-féle Párbeszéd pártalapítványa, a megalakulása, 2014 óta összesen több mint 350 millió forint bevételt könyvelhetett el főként a Párbeszéd befizetései és költségvetési támogatás címén. 

A Megújuló Magyarországért Alapítvány kasszájába ebből az összegből csak idén januárban és áprilisban több mint 55 millió forint került. 

A szervezet programjai alapján azonban jól nyomon kísérhető, hogy az aktivistaképző és álzöld rendezvényekre kaphattak jócskán támogatást külföldről is, különböző baloldali pártokhoz köthető alapítványoktól, amelyek egyik fő célja az uniós balliberális ideológia, a genderelméletek és a migráció támogatásának közvetítése a tagállamokban. Máig tisztázatlan annak a félmilliárd forintnak megfelelő összegnek az eredete is, amelyet a Megújuló Magyarország Alapítványhoz köthető Zöld Terasz Alapítvány egyik kurátora, Perjés Gábor párbeszédes önkormányzati képviselő fizetett be a Karácsony Gergely kampányát támogató 99 Mozgalom számlájára, vélhetően külföldi adományokból. 

Beszédes az is, hogy a Megújuló Magyarországért Alapítvány (amelynek kurátorai között ott találjuk Szabó Tímea és Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselőket is) elnöke Büttl Ferenc közgazdász, aki büszkén vallja magáról, hogy az általa vezetett szervezet alapításakor a Mércében, vagyis a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezéralakjának tekinthető Jámbor András lapjában hozták le az első publikációit. Ez az a Soros György által is támogatott lap, amely a Budapesten, ártatlan emberek ellen elkövetett brutális támadásokat folytató Antifa-aktivisták bűncselekményeit próbálta legálisnak beállítani, mert szerintük a „nácik ellen” minden eszköz, az utcai nyílt erőszak elfogadható. 

Büttl Ferenc egyébként többfelé megfordult a baloldali térfélen, 2017-ben gazdaságpolitikai szakértőként dolgozott például Botka László szegedi szocialista polgármester mellett, később pedig tagja volt Karácsony Gergely tanácsadó testületének is. 

SCHULZ, Martin; Ujhelyi István; Botka László
Botka Lászlótól tanácsadót, Martin Schulztól pénzt kaptak. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A Párbeszéd alapítványa mögött megjelennek a külföldi támogatók is. A szervezet legutóbb például – miközben Budapest zöldterületeinek állapota egy tragikusabb és a levegőszennyezés sem csökkent a belső kerületekben –  Karácsony Gergely fővédnökségével és a fővárosi önkormányzat támogatásával egy konferenciát és workshopot szervezett, ahol az önkormányzatok zöldpolitikáját beszélték meg a résztvevőkkel.

Az esemény támogatói között volt a német szociáldemokraták szervezete, a Fridrich Ebert Alapítvány is, amely főként a kormányellenes rendezvények szervezőjeként és baloldali hálózatok építőjeként vált hírhedtté Magyarországon.

Az alapítvány jelenléte a Párbeszéd szervezetének rendezvényén nem meglepő azoknak, akik hallották azt a hangfelvételt, amelyen a Városháza-gate kapcsán megszólaló Gansperger Gyula azt fejtegeti, hogy a Friedrich Ebert Alapítvány finanszírozza a baloldali értelmiség, az ellenzéki véleményvezérek egy részét, rengeteg pénzt költve ezekre a körökre. Nem véletlen, hogy miért költ ez az alapítvány pont a magyarországi baloldalra hatalmas összegeket.

A szervezet elnöke ugyanis az a Martin Schulz, aki az Európai Parlament egykori szociáldemokrata elnökeként rendszeresen támadta hazánkat és Orbán Viktort, fő célja volt a magyar kormány megbuktatása.

A politikus továbbra sem tudott megszabadulni ettől a fóbiától, egy tegnapi interjújában például kijelentette: szerinte a magyar kormányfőt képtelenség „visszaintegrálni Európába”. Erre Orbán Viktor úgy reagált: Martin Schulz képtelen szakítani a kommunizmussal, mivel továbbra is ő akarja meghatározni, ki európai és ki nem. Az általa vezetett alapítvány fent vázolt tevékenysége alapján a magyar miniszterelnök állítása nem is lehet teljesen alaptalan.

Borítókép: Jámbor András, a Párbeszéd képviselője a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitája alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 26-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.