Karácsony helyettese elszólta magát: a vízdíj emelése mellett további megszorításokra is lehet számítani

Akkora a Fővárosi Vízművek vesztesége, hogy a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból kellene elvenni.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 12:10
Főpolgármesteri hivatal sajtótájékoztató Karácsony Gergely Tüttő Kata Gy Német Erzsébet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége volt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, aki a jövő évi önkormányzati választásokról, a méteresre nőtt gazról, valamint a vízdíj emeléséről is beszélt. Utóbbi terveit magyarázva Karácsony Gergely helyettese hirtelen elszólta magát, mondván:

akkora a Fővárosi Vízművek vesztesége, hogy a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból kellene elvenni.

Tüttő Kata úgy fogalmazott: tíz éve a kormány rögzítette azt az árat, amiért a gazdasági szereplőknek kell az ivóvizet adni. Az tíz éve egy normális ár volt, de azóta nem változott, csak a költségek. A vízkitermelés, valamint a víz csöveken való eljuttatása pedig nem olcsó. Mint mondta, azzal egyetértenek, hogy a lakosság támogatott áron kapjon vizet. A gazdasági társaságoknál szerinte viszont már más a helyzet, mivel ott profit termelődik, a veszteség azonban a köznél marad.

Kétágú marad itt a veszteség. Egyrészről van egy olyan pénzbeli veszteség, hogy az áramszámlát se fedezi néha az a díj, amit beszedünk, mondjuk a benzinkutaktól az ivóvízért. Ezért oda kell tenni a közös adóforintokból, ugye el kellene venni közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból

magyarázta az MSZP alelnöke.

Borítókép: Karácsony Gergely és Tüttő Kata (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.