Ütött, köpködött, rendőröket és egy férfit is megtámadott az Örs vezér téren egy hajléktalan

Az Örs vezér téren szinte már megszokott az agresszív hajléktalanok jelenléte.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 08. 01. 17:48
null
Budapest, 2023. június 15. Rendõrségi közúti ellenõrzés Budapesten, az Alkotás úton 2023. június 15-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Mûveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenõrzési terve alapján tart a rendõrség országos akciót. Ebben az idõszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülõ embereket szûrik ki. Ideges lett, egy videómegosztón látott felvétel miatt, ezért a férfi amfetamin fogyasztás után beült a kocsijába, és elment a rendőrségre, hogy . Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hurubán Richárd egy korábbi baleset miatt, sínbe rakott nyakkal, éppen orvosi vizsgálatra tartott. A hírhedt Örs vezér terén várt a buszra, amikor odalépett hozzá egy részeg kéregető adta hírül a Metropol.

A férfi az utolsó szál cigarettáját szívta, amikor a hajléktalan kért tőle egy szálat, majd a nemleges választ meghallva egyből agresszív stílusra váltott a kéregető.

„Éreztem a tömény alkoholszagot, amikor nekem jött. Többször is megpróbált megütni, de be volt lassulva, ezért könnyedén el tudtam hajolni az ütései elől. Sajnos köpködött is, amiket viszont már nem tudtam kikerülni.”

mondta a lapnak az áldozat.

Richárdot dohányzás közben támadta meg egy hajléktalan – Fotó: Metropol

A férfi közben rendőrt hívott, a hajléktalan pedig hallva a beszélgetést, megpróbált elsétálni. A megtámadott férfi követte a kéregetőt, közben folyamatosan kapcsolatban maradt telefonon a rendőrséggel, tájékoztatva őket az agresszív részeges aktuális helyzetéről.

A rendőrök hamar kiérkeztek, majd amint kiszálltak az autóból, a kötekedő férfi velük is elkezdett ordibálni, majd végül őket is megtámadta.

Az agresszív hajléktalant elfogták, ráadásul a vallomásfelvétel után Richárdot autóval a kórházba vitték, így odaért az orvosi kivizsgálására is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.