Napokra lezárják a rakpartot

Autóval nem érdemes a pesti alsó rakpart felé venni az irányt a következő napokban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 11. 16:59
Pesti alsó rakpart Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén búcsúzik az egy hónapos nyári rakpartnyitás: a mozogni és kikapcsolódni vágyók vasárnap estig még lemehetnek a Pesti alsó rakpartra, az Eötvös tér és az Irányi utca között – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). 

A fővárosi cég szerint immár a hagyománnyá váló rakpartnyitás azt jelenti a gyakorlatban, hogy a pesti rakpart egy jelentős részéről kitiltják az autósokat.  

A hírről Karácsony Gergely is beszámolt közösségi oldalán:

A főpolgármester még 2020 májusában jelentette be, hogy szembemegy a kormánnyal, és önhatalmúlag lezárja a pesti alsó rakpartot az autósok elől. Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a főpolgármester nem tágít tervétől, azon dolgozik, hogy teljesen autómentessé tegye az érintett partszakaszt. A társadalmi igényt a főpolgármester többek között egy – sajátos értelmezésű – közvélemény-kutatásra alapozza, hiába tiltakoznak a szakmai szervezetek. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.