Árnyékposztokat osztogat Dobrev

Csupán az árnyékkormányban betölthető pozíciókra futotta Gyurcsányék új igazolásainak.

2023. 09. 08. 14:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átalakította árnyékkormányát Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök – tudatta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc felesége. Három helyen történt változás az árnyékpozíciókban: Kocsis-Cake Oliviót nevezték ki környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszternek, aki így részfeladatokat vett át Oláh Lajos korábbi környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminisztertől. A második változás az, hogy ezután Oláh az innovációért és mesterséges intelligenciáért felelős árnyékminiszter lesz, aki Dobrev szerint a magyar politikában elsőként ismerte fel a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek és szabályozások fontosságát. 

A harmadik változás pedig a Jobbikból átcsábított Varga Ferenc kinevezésével következett be, akit Dobrev bér- és munkaügyi árnyékminiszteri posztra jelölt az év elején elhunyt Kordás László helyére. 

Mint arról a Magyar Nemzet korábban cikkezett, Gyurcsányék pozíciókkal csábíthattak át más baloldali ellenzéki pártok politikusait a DK-ba. Úgy tűnik, hogy érdemi pozíciót nem tudtak kiharcolni magukat az átlépett politikusok, akik a polgármesteri székbe huppanás helyett kénytelenek lesznek megelégedni egy árnyékpozícióval, mert az esélyesebbnek látszó fővárosi helyeknél a Dobrev–Gyurcsány-duó nem osztott lapot az átlépett baloldali politikusoknak a jelenlegi állás szerint.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.