Bestiális részletek derültek ki az aszódi családirtó meghallgatásán

Tavaly májusban két tinédzser lány holttestét találták meg egy lakásban, miután a szomszédok napok óta érződő bűzre panaszkodtak. Nem sokkal később kiderült, hogy a gyerekekkel a saját apjuk végzett, aki nem tudta elfogadni, hogy a felesége elvált tőle, és a gyerekek felügyeletét is ő kapta.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 09. 05. 17:51
Fotó: Origo/Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családgyilkosság történt 2022 májusában Aszódon, ahol a láthatáson nála lévő két tinédzser lányát kegyetlenül meggyilkolta, majd a vonat elé vetette magát egy apa. Az esetről korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, a gyilkos felesége is nyilatkozott az ügyben.

Újabb megrázó részletek derültek ki az ügyről a férfi meghallgatásán – írta az Origó.

Miután meghallgatták a szakértői véleményeket és tanúvallomásokat is, a tárgyalás a két lányát brutálisan meggyilkoló apa meghallgatásával kezdődött.

A férfi nagyon lassan és halkan beszélt, többször elhallgatott és nagyobb szüneteket tartott, és rendszeresen nem arra válaszolt, amit kérdeztek tőle. Többször ellentmondásba is keveredett.

– írták.

Úgy vettem észre, hogy a gyerekek örülnek, ha találkozhatnak velem. Próbáltam minél több programot csinálni velük. De a válásról igyekeztem nem beszélni velük

– mondta a családirtó az ügyész kérdésére.

A férfi 2003-ban házasodott össze feleségével, a gyerekeik 2005-ben és 2008-ban születtek. Elmondása szerint ő úgy érezte, hogy jó a házassága és párjával megfelelően nevelik a gyerekeiket.

Éppen új helyre akartak költözni, amikor a felesége úgy döntött, hogy elválik tőle. A családapa nagy szégyennek élte meg, hogy nem tudta megmenteni házasságát.

A gyilkos nemcsak tettére nem emlékezett, hanem már arra sem, hogy a lányai hogyan kerültek hozzá láthatásra. Az utolsó emléke az, hogy egyedül kirándult, és leült egy patak mellé.

A feleség a vallomásában elmondta, hogy a férfi nagyon bizalmatlan és zárkózott volt, és a lányokat is erre a magatartásra biztatta.

A vallomásból kiderült, hogy

a második gyermeküket nem tervezték, ugyanis a későbbi gyilkos megerőszakolta feleségét.

Voltak előjelek

Miután külön költöztek, a férfi átment a nőhöz, és egy levelet adott át neki, amelyben az állt, hogy a gyilkos szerint a felesége mérgezte meg korábban egy fűszeres étellel az édesanyját. A nő ekkor jött rá, hogy a férfi már a kapcsolatuk kezdete óta hiszi ezt, mivel még a házasságuk előtt halt meg az anyja.

A meggyilkolt gyerekek nem sokkal haláluk előtt arról is beszámoltak, hogy

a férfi sok bűnügyi műsort nézett, sokat beszélt gyilkosságokról és megrendezett balesetekről.

A kisebb lány nem volt szoros kapcsolatban az apjával, sokat panaszkodott rá, és az utolsó időszakban gyakran mondta az anyjának, hogy az apjuk furcsán viselkedik, azonban a gyermek nem mondott konkrétumot. Később az anyuka rámutatott, a gyilkos a lányuk egyik barátnője édesanyjának azt mondta, hamarosan radikális változások lesznek”.

Fotó: Helyszínelő Aszódon és a két áldozat portréja (Borsonline-montázs)

Egy baltával esett neki az alvó lányoknak

A gyilkos először a kisebbik lányra csapott le, nyaktájékon, négyszer a lány vélhetően nem ébredt fel, azonnal meghalt. Ezután az idősebbik lány következett, akire szintén többször lecsapott az apa, ám a lány a nyomok alapján felébredt, és védekezni is próbált.

Az apa a tárgyalás alatt a képek bemutatásakor egyszer sem nézett a kivetítőre, csak bámult maga elé.

A gyilkosságok után a férfi autóba ült és Adács településre ment, ahol feladta a végrendeletét a postán, majd egy érkező vonat elé ugrott.

A férfit később életveszélyes állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel, azonban iratok nem voltak nála, a nyomozók csak később derítették ki, hogy ki is ő valójában. Kihallgatása során a gyilkos mindvégig azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, azonban nem volt olyan sérülése, amely emlékezetvesztéssel járhatott volna.

A vádirat szerint a férfi a válás után határozta el, hogy bosszút fog állni az őt ért sérelmek miatt, majd végez magával írták. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg, amelyben leírta, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik.

Borítókép: A gyilkos a meghallgatáson (Fotó: Origó/ Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.