Elképesztő olimpiai sikerrel büszkélkedhetünk

Hét arany-, tizennyolc ezüst- és húsz bronzérem lett a zsenik jutalma, azaz összesen 45 érem csilloghat a vitrinekben.

Forrás: MTI2023. 09. 13. 12:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött a Szegeden megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpiával a 2023. évi nemzetközi diákolimpiák eseménysorozata, amely ismét kiemelkedő eredményeket hozott Magyarországnak – közölte a Belügyminisztérium. Hazánkat a Biológiai, Csillagászati és Asztrofizikai, Filozófiai, Fizikai, Földrajzi, Informatikai, Kémiai, Matematikai és Nyelvészeti Diákolimpián, illetve nemzetközi tudományos versenyeken képviselték csapatok.

Mint arról tájékoztattak, 

idén a világ legrangosabb, középiskolásoknak szóló, nemzetközi diákolimpiáin a magyar versenyzők összesen 34 érmet szereztek: négy arany-, tizenkét ezüst- és tizenhét bronzérmet az egyéni versenyeken, egy bronzérmet csapatversenyen, ketten dicséretben részesültek.

További rangos nemzetközi versenyeken és európai szintű megmérettetéseken még 11 érmet szereztek tanulóink: egyéniben két arany-, négy ezüst-, két bronzérem, egy csapatarany- és két csapatezüstérem született, három diákot különdíjjal jutalmaztak.

A magyar csapatok tehát összességében idén is kiemelkedő eredményeket értek el. 2023-ban a nemzetközi diákolimpiákon, illetve nemzetközi és európai szintű versenyeken egyéniben és csapatban együttesen 45 érmet – hét arany-, 18 ezüst- és húsz bronzérmet – szereztek, teljesítményéért két tanuló dicséretet, három tanuló különdíjat kapott – ismertette a tárca.

A Belügyminisztérium ezúton is gratulál a diákoknak, felkészítő tanáraiknak és a csapatvezetőknek az elért eredményekhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.