Élvezze ki a jó időt amíg tart, mert pont hétvégére érkezik meg a fordulat

Hurrá.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 16:36
null
Budapest, 2023. április 19. Fiatal pár sétál át a Margit-sziget Nagyrétjén tavaszi napsütésben. A sziget (középkorban a Nyulak szigete) 2,5 km hosszú, 500 méter széles, 96,5 hektár területû sziget, amelyet a Duna folyó ölel körbe. A vendéglátó egységeken (köztük két szállodán), sport- és fürdõ létesítményeken, a szabadtéri színpadon, az ipari mûemlék víztornyon, az állatkerten és a kommunális szolgáltató létesítményeken kívül nincs rajta más épület. A fõváros egyik tüdeje a hatalmas közpark, amely évszázados fa matuzsálemekkel, gondozott sétányokkal és középkori szakrális építészeti emlékekkel vonzza a pihenni vágyókat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Ebben azt írják, pénteken a pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A szél többnyire mérsékelt marad, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható, de egy hidegfront keskeny, szakadozott felhőzete átvonul az ország felett északnyugatról délkelet felé. Általában száraz idő lesz, 

néhol azonban előfordulhat záporeső, a délnyugati, majd az északnyugati, északi szelet pedig sokfelé élénk, néha erős lökések kísérik.

A hajnali 7–15 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, a Dunától keletre lehet helyenként több a gomolyfelhő, de csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 7-15, a délutáni órákban 19-25 fokra lehet számítani.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.