Búcsúzunk a pincészet alapítójától és névadójától. Nagyon szerette ezt a borvidéket, az itt dolgozó borászokat, az ide látogatókat. Őrizzétek emlékét szívetekben. Feri, hiányozni fogsz!
– írta ki Facebook-oldalára az elmúlt éjjel a tokaji Szűcs Pincészet.
Szűcs Ferenc – akit mindenki, aki ismerte, csak Feriként emlegetett –, a Szűcs Pincészet alapítója, széles körben, rajongva szeretett borász és országszerte rendkívül nagyra tartott gazdasági és pénzügyi szakember volt; mindemellett műgyűjtő, aki évtizedek alatt az egyik legnagyobb magyar kortárs művészeti magángyűjteményt építette fel. A gasztronómia elkötelezett híveként régi álmát váltotta valóra, amikor 2020-ban üzlettársával és barátjával közösen megnyitották Pesten, a Figi és Lipike névre keresztelt delikáteszt és bisztrót – olvasható a Mindmegette cikkében.
„Érdeklődése a tokaji borok iránt a gasztronómia felől jött, 2011-ben vásárolta első szőlőjét a tállyai Bohomály dűlőben. Első palackozott bora 2013-ban készült el. Társaival 2012-ben hozta létre a Tállya Wines szövetkezetet, illetve vezette be a Tállya bort. Ma hét hektáron műveli bioszőlőit, melyek a történelmi első osztályú Somszög, Bohomály, Tökösmály, Hasznos és Patócs dűlőkben terülnek el. A kiváló vulkanikus talaj igen minerális és vastag borokat ad. A pincészet arra törekszik, hogy a borokon keresztül bemutassa a tállyai dűlők egyediségét és nagyszerűségét. Borainak nagy része furmint fajtájú szőlőből készül. Száraz és kései szüretelésű borok mellett szamorodni és aszú borokat is készít” – írja róla Tállya település honlapja a pincészeteket bemutató aloldalán.