Jelentősen megemelték a civil szervezetek jövőre megpályázható pénzösszegét

Több fontos módosítás is történt.

Forrás: MTI2023. 09. 06. 15:57
SZALAY-BOBROVNICZKY Vince
Budapest, 2023. augusztus 31. Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára a Városi Civil Alap 2024. évi kiírásáról tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökségen 2023. augusztus 31-én. Szeptember elsején jelenik meg a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” címû 2024. évi pályázati kiírás, 4,8 milliárd forint keretösszegben. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő évre tizennégymilliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap program keretéből (NEA), amely összeg hárommilliárd forinttal haladja meg a tavalyi pályázati keretet – hangsúlyozta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán.

Szalay-Bobrovniczky Vince a Civil info NEA előadás-sorozat veszprémi állomásán elmondta, hogy október 2. és november 3. között pályázhatnak civil szervezetek a NEA keretében működésre, bér jellegű juttatásra, rezsire, illetve programokra. 

Mint mondta, egy szervezet legfeljebb 4,5 millió forintra pályázhat.

A politikus figyelmeztetett, hogy kisebb módosításokat vezetnek be a pályáztatásban.  Ilyen például a 150 ezer forintos kompenzáció megszüntetése, az egyszerűsített támogatás 350 ezer forintos felső határát négyszázezer forintra emelték – sorolta, majd hozzáfűzte: 

ezenkívül hárommillió forintig egyszerűsített elszámolást vezetnek be.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta azt is, hogy a Nemzet Együttműködési Alap programot kiegészíti a Városi Civil Alap, melyre szeptember 1. és október 2. között lehet pályázni. 

A 4,8 milliárd forintos keretösszeget ingatlanvásárlásra és felújításra, gépkocsivásárlásra, programokra, kommunikációra és eszközbeszerzésre lehet fordítani. A veszprémi városháza az országjáró körút ötödik állomása, a következő előadás Székesfehérváron lesz.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Vince (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.