Kamionnal ütközött egy autó az M7-esen

Helyzetjelentés a hazai utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, Útinform2023. 09. 01. 6:27
null
Tiszaföldvár, 2023. augusztus 28. Összeroncsolódott személyautó (b) és nyergesvontató az árokban Tiszaföldvár külterületén, ahol az autó áttért a szemközti forgalmi sávba és összeütközött a vele szemben közlekedõ gépjármûvel 2023. augusztus 28-án. A személygépkocsi sofõrje a helyszínen meghalt. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baleset történt az M7-esen, emiatt az autópálya Balaton felé vezető oldalát Tárnoknál teljes szélességében lezárták – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken hajnalban az MTI-t.

Egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze a sztráda 23-as kilométerénél, a Balaton felé vezető oldalon. Az érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az autópályát, a forgalmat leterelték az érdi felhajtótól.

Az Útinform tájékoztatása szerint az M7-es autópályán a 206-os és a 219-es kilométer között burkolatfelújítás kezdődött. A Letenye felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjára terelték át, Budapest felé a külső sáv járható. A munkavégzés miatt a 211-es jelű Nagykanizsa/Gyékényes csomópont le- és felhajtó ágát is lezárták. Helyette a 206-os jelű Nagykanizsa vagy a 219-es jelű Eszteregnye csomópont használható.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a három kilométert.

Pénteken kezdődik az iskola, az utakon csúcsidőszakban megnövekedő forgalomra lehet számítani. 

Szeptember 1-je lévén, néhány Budapestre bevezető úton máris érezhető a forgalom élénkülése. Ilyen az 51-es főút az M0-s közelében, valamint a Csepel-szigetről bevezető utak és M3-as autópálya főváros közeli szakasza.

 

Munkavégzés az utakon

Az M3-as autópályán az M30-as autópálya csomópontjánál aszfaltoznak. A főváros felé vezető oldalon, a 151-es és a 147-es kilométer között a négyből három sávot is lezártak, jelenleg csak a legbelső sávon lehet közlekedni. Az M30-as autópályán a Miskolc felől érkezők is számítsanak sávzárásra. Az M3-as autópályához közeledve már csak egy sáv járható, de csomópontot nem zárták le.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. Kérik az autósokat, hogy a mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba.

A Duna magyar–szlovák határszakaszán, a Neszmély és Dunaradvány között közlekedő komp újra leállt a folyó magas vízállása miatt.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.