Kövesse élőben a demográfiai csúcsot!

A néhány óra múlva kezdődő fórumon Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is beszédet mond. A csúcstalálkozót a Hír TV-n és a csatorna Facebook-oldalán is nyomon követheti.

2023. 09. 14. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi a családok legfontosabb szerepe? Milyen eszközei vannak egy kormánynak ahhoz, hogy a népességszámot növelje? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a csütörtökön kezdődő V. Budapesti demográfiai csúcson. A délelőtt 11 órakor kezdődő csúcstalálkozó a demográfiai kérdések legjelentősebb nemzetközi stratégiai fóruma már 2015 óta. Idén négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség, civil szervezeti vezető osztja meg gondolatait arról, miként teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok és a következő generációk számára.

A fórumot élőben is követheti, a Hír Tv-n és a csatorna Facebook-oldalán, ahol meghallgathatja Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök beszédét is.

Mint arról a Magyar Nemzet oldalán beszámoltunk már korábban, a tanácskozáson Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, Alekszandar Vucsics szerb államfő, valamint Rumen Radev bolgár elnök is felszólal. A világ minden tájáról érkező véleményformálók is előadást tartanak a csúcson: mások mellett Jordan B. Peterson klinikai szakpszichológus Kanadából, James Heckman Nobel-díjas közgazdász az Egyesült Államokból és Nick Vujicic prédikátor, motivációs előadó Ausztráliából.

– A budapesti demográfiai csúcs korunk egyik legfontosabb problémáját, a népesség kérdését járja körül. Ilyenkor a téma kutatói, a témával foglalkozó szervezetek szakemberei és nem utolsósorban a demográfia kérdését fontosnak tartó nemzetek képviselői, miniszterei és államtitkárai érkeznek Budapestre. Számos kontinensről jönnek vendégek – nyilatkozta lapunknak nemrégiben a csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóról Hornung Ágnes családügyi államtitkár. 

Az eseményen Hornung Ágnes és Csák János miniszter, valamint európai, ázsiai, dél-amerikai és afrikai országok képviselőivel közösen fog szerepelni egy panelbeszélgetésen. – Nagyon izgalmas beszélgetésre számítok, sok érdekes ötlettel és tapasztalattal, hiszen nagyon eltérő adottságú országokból érkeznek a vendégeink – jelezte a családügyi államtitkár.

A részletes programról itt olvashat: https://budapestidemografiaicsucs2023.hu 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Kiss Annamarie)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.