Varju elárulta, lemond-e pozíciójáról és kilép-e a DK-ból

Noha Lévai István Zoltán kilépett a Fideszből, miután kiderült róla, fizetett volna a kutyapártos képviselőnek, hogy az önkormányzati választáson megosszák a baloldali szavazókat, Varju Lászlónak esze ágában sincs otthagyni a pártját, holott korábban kísértetiesen hasonló ügybe keveredett. A DK-s honatya, jelenlegi árnyékminiszter azért adott volna pénzt, hogy egy volt MSZP-s politikus ne induljon a választáson.

2023. 09. 19. 15:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz közleményben tájékoztatott ma arról, hogy a Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke lemondott tisztségéről és kilépett a pártból. Erre azt követően került sor, hogy kiderült: Lévai István Zoltán akár ötmillió forintot is fizetett volna a kutyapártos képviselőnek, hogy a jövő évi önkormányzati választáson megosszák az ellenzéki szavazókat.  

Varju László 2018-ban egy igencsak hasonló ügybe keveredett. A DK-s politikus egy nyilvánosságra került hangfelvétel alapján arra akarta rávenni a volt MSZP-s Horváth Imrét, hogy ne induljon az országgyűlési választáson Varju körzetében, Újpesten. A jelenlegi árnyékminiszter az akkori sajtóbeszámolók szerint „költség- és kártérítést és egyéb okosságot” ígért a visszalépésért cserébe. Varju itt nem állt meg, zsaroló hangnemben arról beszélt, ha Horváth mégis indul, mindenki fideszbérencnek tartja majd.

Varju ügye jelenleg a Fővárosi Ítélőtábla előtt van

A DK-s politikust a bíróság első fokon bűnösnek mondta ki a választás rendje elleni bűntettben.

Lapunk többször kereste Varjut, aki rendre kinyomta a telefonját, sms-üzeneteinkre sem reagált. A politikustól azt szerettük volna megtudni, miként áll a büntetőügye, illetve eszébe jutott-e, hogy lemondjon tisztségeiről és kilépjen a Gyurcsány-pártból.

Amennyiben Varjut elérjük és válaszol a kérdéseinkre, cikkünket azonnal frissítjük – írtuk kora délután.

Cikkünk megjelenése után válaszolt csak megkeresésünkre Varju László, aki közölte: szerinte semmilyen hasonlóság nincs a két ügy között, és ártatlanságát hangsúlyozta. Amikor azzal szembesítettük, hogy első fokon bűnösnek találta a bíróság, azt mondta, még nincs másodfokú ítélet. Arra a felvetésünkre, hogy ha jogerősen is elítélik, miként cselekszik, azt mondta: értelmetlen a kérdés. Varju arra érdemben nem reagált, hogy Lévai anélkül mondott le tisztségéről és lépett ki a Fideszből, hogy bármilyen eljárás indult volna ellene.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.