Napról napra egyre több migráns jön

Huszonnégy óra alatt 1408 illegális bevándorlót fogtak el a magyar rendőrök.

2023. 09. 06. 6:42
null
202200727 magyar szerb hatar migransok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tömegesen érkeznek a schengeni határ magyar szakaszához a migránsok.

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 5-én összesen 689 határsértőt tartóztattak fel és 719 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte ma reggel az ORFK.
 

Egy migránscsoport az ásotthalmi határban (Fotó: Havran Zoltán)


 

 

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 16 esetben összesen 587 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök négy esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Jánossomorja, Lébény és Rajka közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök két esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Kemence és Monor közigazgatási területén.


A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében két főt, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 25 esetben összesen 717 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Hat embercsempészt fogtak el

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Mórahalom közigazgatási területén az 55-ös számú főúton, szeptember 5-én 6 órakor egy magyar honosságú személygépkocsit és grúz állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben még öt külföldi utazott, akik közül négy török, egy pedig afgán állampolgárnak vallotta magát.
 


Rajka közigazgatási területén, szeptember 5-én reggel fél nyolckor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján a járőrök egy német honosságú tehergépkocsit és annak lengyel állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben 13, magát iraki állampolgárnak valló és egy, magát szír állampolgárnak valló illegális bevándorló tartózkodott.

A rendőrök Rajka közigazgatási területén szeptember 5-én délelőtt fél tízkor egy olasz honosságú személygépkocsit és román állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben 14 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Kemence közigazgatási területén, szeptember 5-én nem sokkal 11 óra előtt a járőrök egy magyar honosságú tehergépkocsit és moldovai állampolgárságú vezetőjét ellenőrizék. A gépkocsiban utasként 35, magát szír állampolgárnak valló migráns tartózkodott.
Az esettel összefüggésben a rendőrök intézkedtek egy moldovai állampolgárságú férfival szemben, aki magyar honosságú személyautójával a teherautósofőrt mint úgynevezett előfutó segítette.   
 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján a rendőrök Monor közigazgatási területén szeptember 5-én eset tíz óra után egy lengyel honosságú gépkocsit és moldovai állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A sofőr menekülni próbált, de rövid időn belül elfogták. A gépkocsiban 24, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott. 

Az utasok egyik sesetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetők és segítőik ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép: Elfogott illegális bevándorlók Ásotthalomnál (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.