Özönlenek az illegális migránsok

Vasárnap 24 óra alatt 1178 illegális bevándorló próbált a schengeni határon belülre szökni, sikertelenül.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 09. 04. 6:47
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig 24 óra alatt 1178 illegális migráns ellen lépett fel sikerrel a rendőrség.

Az országos határrendészeti összesítő szerint a szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 3-án összesen 477 határsértőt tartóztattak fel, és 701 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elfogott migránsok egy csoportja (Fotó: Police.hu)

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök három esetben összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Mélykút és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 432 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 12 határsértőt tartóztattak fel Rajka közigazgatási területén.

A járőrök Budapesten 16, Komárom-Esztergom vármegyében nyolc határsértőt tartóztattak fel Ács közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iráni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 26 esetben a rendőrök összesen 701 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

Az osztrák–magyar közös migrációs ellenőrzésben résztvevő járőrök Rajka külterületén szeptember 3-án éjjel egy óra után egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utasként 12, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A rendőrök szeptember 3-án 15 órakor Dombegyház közigazgatási területén megállítottak egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utasként egy magát iráni állampolgárnak valló férfi utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép: Járőr a műszaki határzárnál (Forrás: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.