Rekordnagyságú iparűzési adót várnak Zala vármegye székhelyén

A város gazdasági fejlődését jól tükrözi, hogy idén minden korábbit meghaladó nagyságú, várhatóan hétmilliárd forint lesz a helyi iparűzési adóból származó bevétel Zalaegerszegen – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

Forrás: MTI2023. 09. 14. 16:34
BALAICZ Zoltán
Zalaegerszeg, 2023. május 31. Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond új elektromos autóbuszok átadásán Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok elõtti parkolóban 2023. május 31-én. A tizenegy forgalomba kerülõ autóbusz 15-20 éves jármûveket vált ki, így az eddigi 13 évrõl 6 év alá csökken a zalaegerszegi buszok átlagéletkora. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP) a városi közgyűlés ülését követő tájékoztatón beszélt arról, hogy a képviselők a város első féléves gazdasági mutatóit is megtárgyalták.

Míg 2014-ben 3 milliárd, 2019-ben pedig 4,5 milliárd forint volt a helyi iparűzési adó, addig a jelenlegi adatok alapján várhatóan eléri idén a 7 milliárd forintot.

A város fejlődését jól tükröző adat még nem is tartalmazhatja például a Rheinmetall nemrég átadott harcjárműgyárának vagy a még most is zajló további nagyberuházásoknak a befizetéseit, hiszen azok csak a jövő évi költségvetésben jelentkeznek – tette hozzá a polgármester.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy Zalaegerszeg idei költségvetésének harmadik negyedéves módosításával ismét nőtt a főösszeg. A különböző projektek támogatásai és az állami normatívák emelkedése révén 793,6 millióval, 59,3 milliárd forintra nőtt a város idei költségvetésének kerete.

Borítókép: Balaicz Zoltán polgármester beszédet mond új elektromos autóbuszok átadásán Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti parkolóban 2023. május 31-én (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.