Baloldali hazugságpropaganda folyik Iványiék egyháza ügyében

A „kisemmizett, jogfosztott, pária” Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség az elmúlt 13 évben csaknem 30 milliárd forint kormányzati kifizetésben részesült.

2023. 10. 27. 16:25
IVÁNYI Gábor
Budapest, 2022. március 15. Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hazugságpropagandát folytat a baloldali média Iványi Gábor egyházának ügyében – mondta a Magyar Nemzetnek Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Hangsúlyozta, hogy valótlan az a – legutóbb az Indexen, de általában a baloldali sajtóban közölt – állítás, miszerint az Iványi vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) nem kapta vissza egyházi státusát, ezért nem jogosult a személyi jövedelemadó felajánlható egy százalékára. Szintén nem felel meg a valóságnak a baloldali sajtó azon sugalmazása, hogy az állam ne finanszírozná a MET közfeladatait, hiszen az elmúlt tizenhárom esztendőben az úgymond „kisemmizett, jogfosztott, pária” MET részére 

a kormány mindösszesen 28,757 milliárd forint kifizetést teljesített, 

ebből közel 1,2 milliárd forint a felajánlott személyi jövedelemadó egy százalékának az összege.

Mint a Miniszterelnökség közölte: Iványiék ma is hozzájutnak minden, a jogállásuk alapján őket megillető támogatáshoz. A MET jelenleg is magas szintű egyházi státussal (bejegyzett egyház) rendelkezik, amint ez megállapítható a kormány honlapján is megtalálható nyilvántartásból. 

Mint bejegyzett egyház nemcsak az egyszázalékos adófelajánlások fogadására, hanem annak kiegészítésére is jogosult. 

A MET az általa ellátott köznevelési, szakképzési, szociális közfeladatok után normatív támogatásában részesül, azaz hozzájut minden, a jogállásának megfelelő állami támogatáshoz – nyomatékosította a Miniszterelnökség.

Borítókép: Iványi Gábor (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.