Felgyújtott egy kávézót a Balatonnál, vádat emeltek ellene

A fiatal még két évvel ezelőtt, Balatonlellén próbált meg bosszúból felgyújtani egy vendéglátóhelyet, ahol korábban italozás közben szóváltásba keveredett egy másik férfival, de a terve nem úgy alakult, ahogy előzetesen gondolta.

Forrás: Ügyészség2023. 10. 13. 16:33
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott 2021 decemberében egy éjszaka egy balatonlellei vendéglátóhelyen italozott, amikor szóváltásba keveredett egy számára ismeretlen férfival. A hangos veszekedés a kávézó teraszán, majd távolabb is folytatódott, ezért a férfi elhatározta, hogy a kialakult helyzet miatt bosszút áll.

A vádlott a közeli benzinkúthoz gyalogolt, ahol egy PET-palackot megtöltött benzinnel, majd a gyúlékony anyaggal felfegyverkezve visszatért. 

Szétlocsolta a benzint a kávézó teraszán, majd miután meggyőződött róla, hogy a padló lángra kapott, elsietett.

A vendéglátóhely azonban nem gyulladt meg, ugyanis a természeti körülmények nem kedveztek a tűz épületre való átterjedéséhez, a meggyújtott teraszon égő tűz szerencsével, emberi beavatkozás nélkül kialudt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a korábban már büntetett vádlottal szemben börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra tett indítványt – ismertette a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A tűz nyomai (Fotó: Ügyészség)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.