Itt született meg a lyukas zászló + galériák

A Műegyetemen indult fáklyás felvonulásról jelentkezett Dömötör Csaba.

2023. 10. 22. 20:32
Dömötör Csaba
Dömötör Csaba Fotó: Arpad Foldhazi Forrás: FB/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba mondott beszédet a Műegyetemen tartott állami ünnepségen, melyet az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartottak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára többek között arról beszélt, hogy most olyan korszak kezdődött, amelyben újra meg kell küzdenünk az önálló vélemény jogáért, a politikai függetlenségért, azért, hogy a jövőnkről szóló legfontosabb döntések jogát továbbra is a saját kezünkben tartsuk.

Az ünnepség után részt vett a forradalomra emlékező fáklyás felvonuláson is.

Ma is elindult a fáklyás menet a Műegyetem elől a Bem térre. Ugyanazon az útvonalon, mint azon a 67 évvel ezelőtti napon

– írta közösségi oldalán.

Úgy folytatta:

Azokon a métereken lett kisközösségi morajlásból szabadságharc. Azokon a métereken született meg a lyukas zászló. Azokon a métereken adtuk sokadjára is a tudtul a világnak: a magyarok szabadságvágyát ideig-óráig elhallgattatni lehet, de megtörni sohasem.

A Bem téren a Külügyminisztérium épületére képeket vetítettek a forradalomról. A fáklyás menetről és a fényfestésről készült felvételeinket megtekintheti a cikkhez tartozó galériákban.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.