Karácsony már most biztos benne, hogy ő lesz az ellenzék közös jelöltje

A Gulyás Márton vezette Partizán vendége volt a főpolgármester.

2023. 10. 18. 23:14
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Jakab Péter, a Jobbik elnöke, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy nyilvánosan még egyik ellenzéki párt sem erősítette meg, Karácsony Gergely már most közös főpolgármester-jelöltjükként tekint saját magára a jövő évi önkormányzati választáson. Ezzel kapcsolatban a Partizán adásában azt mondta, hogy szerinte néhány héten belül megszülethet a megállapodás, hogy kiket indítanak a főváros kerületeiben. Ő maga az előválasztást ezúttal lehetőleg elkerülné, és csak azokra az esetekre tartaná fenn, ahol nem tudnak megállapodni a jelöltek – ezt persze korábbi, előválasztást illető negatív tapasztalatai is mondathatták vele.

A kampány biztosan nagyon nehéz lesz és támadásokra is számít, de a végén ők nyernek majd – vélekedett. Karácsony Gergely a pályafutása során nem ez az első alkalom, hogy magabiztosságot mutatva és széleskörű ellenzéki támogatást maga mellett tudva – vagy legalábbis nyilatkozva – indul neki egy választásnak. Bár a legutóbbi országgyűlési voksolás előtt az ehhez hasonló, villamosokat is maga ellen kihívó bátorság nem hozta meg számára a remélt eredményt.

 

Visszatérhetnek a mikroadományok

– Azt nem tudom, hogy miből fogok most kampányolni – közölte az újrázásban bízó főpolgármester, ezért arra készülnek, hogy transzparens módon adományokat fognak gyűjteni. Elmondása szerint szüksége van „egy erős civil bázisra, egy olyan aktivista kampányt kell csinálni, ami a pártok aktív támogatása nélkül is képes megnyerni ezt a választást”.

Még a miniszterelnök-jelölti kampányára létrehozott 99 Mozgalom 506 milliós adománygyűjtése kapcsán elmondta, hogy „az egy minden szempontból jogszerű adománygyűjtés volt, Magyarországon adományt gyűjteni anonim módon ezzel a módszerrel lehet”. Ennek kapcsán érdemes felidézni, hogy az OTP nemrégiben feljelentést tett a Karácsony Gergely főpolgármesterhez kötődő 99 Mozgalom ellen, miután az rövid időn belül, alkalmanként több tíz milliót, összesen pedig félmilliárd forintot fizetett be a pénzintézetnél vezetett számlájára.

 

A fővárosi cégvezetők prémiumai

Egyáltalán nem visszásak a fővárosi cégvezetők milliós jutalmai Karácsony Gergely szerint, mivel a szerződéseikben a prémium is benne van, sőt elégedettek a munkájukkal. Ha ez nem lenne elég, azt is hangsúlyozta, hogy

ezek a cégvezetők óriási politikai felelősséget viselnek, a cégek pedig nagyon jól működnek.

A főpolgármester ezzel a napokban kirobbant botrányra reagált, miszerint a fővárosi cégek vezetőinek több milliós prémiumok kifizetését hagyta jóvá. Köztük van Mártha Imre is, aki zsebre tehetett közel nyolcmillió forintot prémium gyanánt, mégpedig a tavalyi munkavégzésére tekintettel.

Karácsony még azt is hangsúlyozta, hogy ők „egy rendes, a munkavállalóit megbecsülő szervezet”. Ez annak fényében figyelemreméltó, hogy tavaly napokra leállt a budapesti szemétszállítás, miután a Mártha Imre által vezetett szervezethez tartozó fővárosi kukások nem tűrték tovább az alacsony munkabérüket, Budapestet pedig napok alatt elöntötte a szemét.

Borítókép: Karácsony Gergely Dobrev Klárával, Márki-Zay Péterrel és Fekete-Győr Andrással (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.