Karácsony hivatalosan is a szélsőséges civilekkel van

A külföldről pénzelt, a jogellenes diáktüntetéseket támogató civilekkel való közös ünnepléssel Karácsony Gergely legitimálja azt a szélsőséges viselkedést, mint az elfogadott káromkodás, a rendbontás, valamint a napi rutinná vált verbális fenyegetőzés – mondta Nagy Ervin. Az elemző szerint a főpolgármester ezzel próbál erőt mutatni a koalíciós szövetségeseknek, akik egyelőre nem foglalnak mellette állást.

2023. 10. 15. 5:50
Karácsony hivatalosan is a rendbontó civilek mellett
Forrás: Karácsony FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Budapestet olyan hellyé kell tennünk, ahol az emberek együtt és nem egymás ellenében ünnepelnek október 23-án” – mondta még 2020-ban Karácsony Gergely, aki 

most azokkal a civil szervezetekkel készül megemlékezni az 1956-os forradalom évfordulójáról, akik az elmúlt évben ott álltak a jogellenes, rendontással járó tüntetések mögött. 

A fővárosi önkormányzat ugyanis egyik szervezője a Szabadság! Érted! elnevezésű rendezvénynek, de a rendezők között, a teljesség igénye nélkül, ott van a Tanítanék Mozgalom, az Egységes Diákfront, a Civil Bázis, a PDSZ, az Igazgyöngy Alapítvány, a Nyomtass te is!, az Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, illetve a Roma Parlament. 

Csupa szélsőséges eszközöket használó, külföldről pénzelt szervezet, amely a kormányellenes demonstrációk éllovasa, így borítékolható, hogy a főváros október 23-i rendezvénye nem a megemlékezésről fog szólni, sokkal inkább egy újabb botrányos tüntetésről. 


 

Civilek külföldi érdekek szolgálatában

 

Érdemes a felsorolt szervezetek közül kiemelni párat. A Nyomtass te is! elnevezésű kampányújság például a dollárbaloldal egyik 2022-es választási „csodafegyvere” volt.

Az elsősorban a Soros-hálózathoz sorolható, liberálisok által legyártott dollármédiumhoz közvetlenül is súlyos pénzek érkeztek külföldről a választás előtti időszakban, ráadásul korábban az amerikai milliárdos alapítványa is finanszírozta őket. 

A kiadványt kiadó eDemokrácia Műhely Egyesület ugyanis a Nemzeti Információs Központ (NIK) nemzetbiztonsági bizottság számára készült jelentése szerint 18 090 600 forintot kapott a Karácsony Gergely és Bajnai Gordon volt munkatársa, a dollárbaloldal intézője, Korányi Dávid által alapított Action for Democracytól. Az eDemokrácia Műhely egyébként 2022-ben közel 72 millió forintnyi támogatást, illetve adományt kapott magánszemélyektől. 

Az Egységes Diákfront, a diáktüntetések masszív támogatója, egy hivatalosan be nem jegyzett szervezet, amely előszeretettel használja a fiatalokat a tüntetéseken. 

Az adományokat a Magyarhang Nonprofit Kft., vagyis a Soros Györgyhöz köthető aHang gyűjti, az a cég, mely évek óta rendszeresen részt vesz különböző baloldali események támogatásában. 

Az aHang vezetője egyébként az a Varga Máté, aki a diáktüntetéseket lelkesen támogató Civil Kollégium Alapítvány (CKA) igazgatója is egyben. Nos, a CKA egy igen jól menő alapítvány, 2021-ben például közel 195 millió forintnyi támogatásból gazdálkodhatott, ez az összeg egy évvel korábban több mint 200 millió forint volt. Az egyik leggazdagabb alapítvány az Igazgyöngy, amely tavaly több mint 365 millió forintnyi támogatást kapott. 

Az adakozók között megtalálható a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok és a Kétfarkú Kutya párt is. 

 

Szélsőséges viselkedés legitimálása
 

MOLNÁR Áron; PANKOTAI Lili
Pankotai Lili káromkodásával vált hírhedté (Fotó: Balogh Zoltán)

 


 „A szabadságot és a hazát nem lehet egymás ellenében szeretni. Mert azzal felszámolnánk mindkettőt” – fogalmazott 2020 októberében a főpolgármester, aki viszont

a fenti civilekkel való közös ünnepléssel legitimálja azt a szélsőséges viselkedést, mint az elfogadott káromkodás, a rendbontás, valamint a napi rutinná vált verbális fenyegetőzés. 

Nagy Ervin filozófus, a XXI. Század Intézet elemzője szerint ugyanis jól láthatóan nem az ’56-os hősökről való tiszteletteljes megemlékezésre, de nem is a köztársaság ünnepére, hanem rendbontásra készülődnek a városházán. – Karácsony Gergely olyan szélsőséges eszközöket használó, külföldről pénzelt szervezetekkel készül október 23-ra, amelyeket jól ismerhetünk az elmúlt időszakban megtartott kormányellenes tüntetésekről – fogalmazott Nagy Ervin. Mint mondta, az, hogy egy politikus aktuálpolitikai gondolatokat is megfogalmaz egy nemzeti ünnepen, vagy párhuzamot keres és talál múlt és jelen között, az abszolút legitim és elfogadható dolog, hisz az emlékezetpolitikai vita természetes része a demokráciának. – Azonban vannak olyan hagyományos határok, melyeket a rendszerváltoztatás óta minden oldal betartott, ám a baloldal az elmúlt években felrúgott. Egy olyan konszenzusos határról van szó, miszerint az ünnepeken meddig megyünk el az aktuálpolitikai üzenetben, hogy viselkedünk, milyen testtartást veszünk fel. Ez egy morális kérdés. 

Az, hogy megfenyegetik a miniszterelnököt, a kormányzat tagjait, közéleti szereplőket, Pintér Sándor belügyminisztert ábrázoló bábut szurkálnak, azzal átlépik ezt a határt 

– hangsúlyozta az elemző, hozzátéve, ettől kezdve október 23-a már nem az ünnepről szól, hanem egyfajta szentségtörésről.

– Azt ünneplik, aki káromkodik a színpadon, Karácsony Gergely pedig azzal, hogy elmegy egy olyan rendezvényre, ahol a szélsőséges viselkedés napi rutinná vált, legitimálja ezt a szélsőséges viselkedést, ezt az utcai politikát, vagyis megfelelő és alkalmas eszköznek tartja az ellenzéki politikában ezen módszerek használatát – emelte ki Nagy Ervin.


 

Rendbontás köztársaságért

 

Karácsony épp a köztársaság ünnepnapján készül rendbontásra a külföldről pénzelt civilekkel  (Fotó: Kurucz Árpád)


 Az elemző szerint,

ez a szélsőséges politikai magatartás sokszor ellentmondásokhoz vezet, ilyen az is, hogy október 23-a a köztársaság ünnepe is, és pontosan azok készülnek rendbontásra és kormányellenes tüntetésre, akik szerint a köztársaság veszélyben van.

– Mint mondják, a köztársaság rendjét, a demokráciát helyre kell állítani, de ennek a pikantériája az, hogy épp a köztársaság ünnepnapján készülnek olyan rendbontásra, dehumanizálásra, ami elfogadott napi rutinná vált a baloldalon – mondta. Kitért arra is, hogy az a tény, miszerint a főpolgármester a fent említett civilekkel lép egy színpadra, az önkormányzati kampány része. 

Karácsony egyrészt olyan rendezvényt akar, ahol a civilek garantálnak egy-kétezer embert. Másrészt, ezzel próbál a koalíciós szövetségeseknek erőt mutatni, hiszen jelenleg folyik az alkudozás az újraindulásáról, de korábbi szövetségesei egyelőre nem foglalnak mellette állást. Ezért erőt kell mutatni, hogy ne támadják hátba, de ezt a saját pártjával nem tudja felmutatni

– mondta Nagy Ervin, aki szerint Karácsony abban reménykedik, hogy ez valamilyen erőpozíciót kölcsönöz számára. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.