Kétnapos ülést tart a T. Ház

Nemzetközi szerződések kihirdetéséről is dönthetnek a képviselők.

2023. 10. 09. 6:44
null
Budapest, 2023. szeptember 25. A napirendrõl döntenek a képviselõk az Országgyûlés õszi ülésszakának elsõ napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német nemzetiségi képviselő napirend előtti felszólalásával veszi kezdetét hétfőn délután 1 órakor az Országgyűlés aktuális kétnapos ülése, ahol számos nemzetközi szerződés kihirdetéséről is dönthetnek a képviselők – derül ki az MTI tájékoztatásából.

A napirend elfogadása után több mint egy órán keresztül interpellációk hangzanak el, majd

 a határozathozatalok között döntés lesz a légijárművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről szóló egyezményt módosító jegyzőkönyv kihirdetéséről, 

a Magyarország és a Maldív Köztársaság közötti, többek között a diplomataútlevéllel rendelkezők vízummentességéről szóló megállapodás jóváhagyásáról. A parlament szavazhat a Magyarország és Türkmenisztán közötti beruházásvédelmi megállapodásról, valamint a Békéscsaba és Nagyszalonta közötti gyorsforgalmi út létesítéséről szóló egyezményről.

Délután két és fél órán keresztül azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a képviselők.

 Ezen kívül megtartják a magyar építészet napjáról szóló határozati javaslat általános vitáját, az indítványt Lázár János építési és közlekedési miniszter képviselőként nyújtotta be azt kezdeményezve, hogy december 16., Kós Károly születésének napja legyen a magyar építészet napja. Általános vita lesz a Magyarország és Szerbia közötti, a minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló egyezmény kihirdetéséről is.

 

Borítókép: A parlament ülésterme (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.