Krausz Ferenc lesz a Napi aktuális vendége

Péntek délután a legújabb magyar Nobel-díjas, az úgynevezett attoszekundumos fizika megteremtője lesz a Hír TV vendége.

Forrás: Hír TV2023. 10. 06. 15:20
KRAUSZ Ferenc
Budapest, 2023. október 3. Krausz Ferenc (képünkön), Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja az idei fizikai Nobel-díjat, jelentették be 2023. október 3-án a stockholmi Karolinska Intézetben. Felvételünk Krausz Ferenc Németországban élõ kísérleti fizikusról, a Magyar Tudományos Akadémia külsõ tagjáról a Wolf-díj átadása kapcsán készült Budapesten 2022. február 14-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délután a legújabb magyar Nobel-díjas, Krausz Ferenc lesz a Napi aktuális vendége – adta hírül a Hír TV.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, idén Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L’Huillier kapja a fizikai Nobel-díjat az attoszekundumos fizika területének megalapításáért és az elektronok kutatásáért – jelentette be a Svéd Királyi Akadémia. A magyar származású, ezer szállal a szülőföldjéhez kötődő fizikus az úgynevezett attoszekundumos fizika megteremtője.

Krausz Ferenc már számtalan kitüntetést kapott munkájáért. Elnyerte például a fizikai Wolf-díjat és a Gábor Dénes-díjat is, a Nobel-díj azonban teljes meglepetésként érte őt, először el sem akarta hinni – mutatott rá a hírportál.

Valójában még mindig nem tudom felfogni. Egy ilyen díj nagy alázatra készteti az embert. Amióta elmondták telefonon, azóta a gondolataim a legfontosabb kollégáim körül forognak, akikkel az évek során sok sikert és számtalan kudarcot éltünk meg

– jelentette ki a Nobel-díjas fizikus.

Krausz Ferenc további érdekességeket árul el péntek este 19 óra 30 perctől a Hír TV Napi aktuális című műsorában. 

Borítókép: Krausz Ferenc (MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.