Munka és magánélet egyensúlya? A Családbarát Magyarország Központ könyvéből sokat inspirálódhatunk

Már kötet formájában is elolvashatjuk az Egyensúlyban című podcast sorozat vendégeivel készített beszélgetéseket.

2023. 10. 13. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egy éve debütált a Családbarát Magyarország Központ podcast sorozata, amelyben a munka és a magánélet, a család és a hivatás összeegyeztetéséről beszélget Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Vágó Piros rádiós műsorvezető hivatásukban elkötelezett, eredményes édesanyákkal. A havonta jelentkező adásokból most egy kötet is készült.

– Reméljük, hogy műsorainkkal és a most megjelent kötettel olyan értékes gondolatokat és tapasztalatokat juttathatunk el hallgatóinknak, olvasóinknak, amelyek mindenkit segíthetnek abban, hogy könnyebben kezeljék a hétköznapi kihívásokat. Fontos célunk, hogy minél több hallgatónkhoz eljusson a kiadvány – fogalmazott Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. Hozzátette: a kötet ingyen letölthető változata online felületen is elérhető, amely a csalad.hu/egyensulybankotet oldalon található meg.

Az Egyensúlyban című kötet bemutatója Budapesten. Fotó: Förster Tamás

Vágó Piros, a sorozat másik háziasszonya hozzáfűzte: – Ez a sorozat nemcsak nekem, hanem minden résztvevőnek örömöt és egyfajta kihívást is jelentett, hiszen a beszélgetésekben mindenki a megszokottól eltérő mélységben beszélt a családdá válás szépségeiről és kihívásairól.

Az Egyensúly vendége volt korábban Hornung Ágnes is, aki őszintén mesélt anyává válásáról és a munkába való visszatéréséről is.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a várandósság utolsó hónapjaiban is dolgozott, ugyanakkor a szülés előtti hetekben már azt érezte, úgy tudja maga mögött hagyni a hivatalát, hogy nem érez hiányérzetet, teljesen át tudja magát adni az új hivatásának, az anyaságnak.

– Bevallom, eszembe sem jutott a munka, annyi minden történt. Ha eddig azt gondoltam, hogy elfoglalt ember vagyok, a baba után rájöttem, az semmi ahhoz képest, mint ami egy újszülöttel jár. Nem igazán volt segítségem, ami egyrészt nagyon összeforrasztott minket, viszont a nagyobbik fiam így nagyon későn, csak másfél évesen találkozott azzal az élménnyel, hogy valakire rábízzuk. Ez számomra egy nagyon nehéz kérdés, hiszen fantasztikus ez a közös burok, ugyanakkor kell, hogy a körforgásból kiszakadjunk a férjemmel. A lányomnál erre már tudatosabban figyeltünk – mondta.

Az államtitkár arra is kitért, milyen hatással volt rá a Brüsszelben töltött idő.

Nagyon sajnáltam azokat az anyukákat és kisbabákat, akikkel találkoztam a munkám során, hogy nekik nincs lehetőségük arra, hogy otthon lehessenek hosszabb ideig a gyermekükkel. Én mindig úgy éreztem, hogy sokáig otthon szeretnék lenni a gyermekeimmel. Az élet végül úgy hozta, hogy a fiammal három, a kislányommal egy évig voltam otthon, amikor egyszer csak jött egy felkérés.

Ez a felkérés Csák Jánostól érkezett, aki azzal kezdte a beszélgetést: „Ági, álmodtam egy kiságyat az irodádba.” Hornung Ágnes sok vívódás és mérlegelés után, férjével közösen hozta meg a döntést. – Melegséget éreztem belül, és hogy én ezt családosként át is élhetem, ugyanakkor ott volt az alvó gyermekem. Három napot kaptam, hogy átgondoljam, és minden percben erről beszéltünk – idézte fel.

A népszerű, havonta jelentkező adásokban mesélt anyaságáról többek között Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója, Czakó Borbála közgazdász, a Hungarian Business Leaders Forum Nőfórum elnöke, tiszteletbeli elnök, volt londoni nagykövet, valamint Béres Alexandra is. Az ő elmondása szerint neki az életében minden másodszorra sikerült: a sportban éppúgy, mint a gyermekvállalásnál. A sportoló, fitneszedző őszintén vall a megfelelni vágyásról, küzdelemről és szövetségről is.

 

Borítókép: Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és Vágó Piros rádiós műsorvezető (Fotó: Förster Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.