Nyitrai Zsolt: Háborús időkben is biztosítja a kormány a fogyatékosügyi szervezetek működését + videó

Támogatja a kabinet az akadálymentesítést és a fogyatékkal élők munkahelyteremtését – derült ki a miniszterelnöki főtanácsadó videójából.

Forrás: MTI, Facebook2023. 10. 15. 10:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszélyek korát éljük, de Magyarország kormánya a nehéz, háborús időkben is biztosítja a fogyatékossággal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek biztonságos működését – közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán. A főtanácsadó kijelentette: 

megbecsüli és elismeri a kormány a fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezetek munkáját. 

A posztban közzétett videóban elmondta, a fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek és a kormány között folyamatos a párbeszéd; legyen szó őket érintő törvénymódosításról, jogszabályváltozásról, mindig bevonják őket a döntéshozatalba és meghallgatják a véleményüket.

A nehéz, háborús inflációs időkben is arra törekszünk, hogy megőrizzük azokat a forrásokat, amelyeket számukra biztosítunk

– jelentette ki a főtanácsadó, hozzáfűzve, a mindennapokat segítő személyes támogatási rendszert alakítanak ki számukra, és az informatikát a fogyatékossággal élők szolgálatába állították. Nyitrai Zsolt emlékeztetett: az elmúlt időszakban évről évre tíz százalékkal nőtt a fogyatékosügyi szervezetek állami támogatása, 2010 óta pedig háromszorosára nőtt a költségvetésük. 

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a videóban arról beszélt, a gondoskodáspolitika keretében kiemelt cél a fogyatékossággal élő emberek megsegítése. 

A kormány a fogyatékosságügyben kiemelten támogatja az akadálymentesítést és a munkahelyteremtést, mert ez teremti meg az önálló élet alapjait 

– hangsúlyozta. Az államtitkár hozzátette, ehhez együttműködésre van szükség a civil szervezetekkel, ezért döntött úgy a kormány, hogy idén további 143 millió forintot ad ezeknek a szervezeteknek.

Borítókép: Nyitrai Zsolt (Fotó: Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.