időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Nyolc méter mély kútba zuhant egy tini Erdőkertesen

Magyar Nemzet
Forrás: BORS
2023.10.01. 17:14 2023.10.01. 17:51
Nyolc méter mély kútba zuhant egy tini Erdőkertesen

A 15 éves lányért a katasztrófavédelem munkatársa ereszkedett le.

Drámai perceket élt meg egy család a Pest vármegyei Erdőkertesen vasárnap kora délután, amikor a Bors információi szerint egy 15 éves lány beleesett egy kútba, és majdnem tíz métert zuhant.

A lap úgy értesült, hogy a tini egy kertben épített, több méter mély kútba esett bele, amelynek az aljában magasan állt a víz. Az ijedt család azonnal riasztotta a katasztrófavédelem embereit, akik a helyszínre mentek, és a kút mélyén lévő fiatal segítségére siettek.

A Bors úgy tudja, hogy a lány az esés után nem vesztette el eszméletét, végig magánál volt a mentés ideje alatt, kommunikált is a segítségére siető tűzoltókkal.

A lap felkereste a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik elárulták:

a kút aljában derékig ért a víz.

– A kút maga hat-nyolc méter mély volt, benne pedig derékig ért a víz, így a fiatal önerőből nem tudott kimenni. Az esethez a gödöllői hivatásos és az Aqua ÖTE önkéntesei siettek ki – árulta el Csámpai Attila szóvivő. A lányhoz végül az egyik kollégájuk ereszkedett le a mélybe:

– Egy fő leereszkedett, a fiatalt pedig kötéltechnika segítségével emelték ki a kútból – magyarázta.

A Bors úgy tudja, hogy a tűzoltókon kívül a mentők is a helyszínre érkeztek, akiknek a kiemelés után azonnal átadták a rémült fiatalt. Információik szerint 

a sokkon kívül látszólag nem esett más baja, külsérelmi nyomok nem látszódtak rajta. Az eset után azonban vizsgálatokra kórházba szállították.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan történt a baleset. A helyiek úgy tudják, hogy több magánkertben is található kút, ezek egyikébe zuhant bele a kamasz.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.