Prémiumbotrány: kényelmetlen kérdéseket kapott Karácsony

Vajon mi landolt a haveroknál?

2023. 10. 05. 16:11
KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet; PIKÓ András
Budapest, 2019. szeptember 13. Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt (j3), Gy. Németh Erzsébet, az ellenzék DK-s XVII. kerületi polgármesterjelöltje (j2) és Pikó András (j) az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án. Az ellenzék közösen állt ki VIII. kerületi polgármesterjelöltjük, Pikó András és törvénytelen adatkezeléssel vádolt kampánycsapata mellett. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szemmel láthatóan nem tud válaszolni két nagyon egyszerű kérdésre: egyrészt, miközben éjjel-nappal panaszkodik a főváros anyagi helyzetéről és csődöt vizionál, miért oszt ki tízmilliós jutalmakat? Kettő, arra sem hajlandó válaszolni, hogy azért kellett-e megemelni a BKK-jegyek árát harmadával, hogy azt majd kiosztogassa a haverjainak? – tette fel a kérdést Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Karácsony Gergely főpolgármesternek egy Facebook-bejegyzésben

A Magyar Nemzet pár napja robbantotta a hírt, hogy Karácsony Gergely titokban sokmilliós jutalmakat osztogatott a BKV-nál és a BKK-nál egy nappal azelőtt, hogy példátlan mértékű, harmincszázalékos jegyáremelést jelentett be. Amikor a botrány hullámai összecsaptak a Városháza felett, Karácsony a régi lemezt tette fel: megpróbálta másra hárítani a felelősséget.

– Jobb lenne, ha Karácsony Gergely a felelősség hárítása helyett végre egyszer vállalná a döntésének a következményeit, és megválaszolná ezt a két nagyon egyszerű kérdést – szögezte le videóüzenetében Hollik István.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Karácsonyéknak a baloldali sajtó is nekiugrott az eset kapcsán. „Karácsony Gergely milliós prémiumokat adott a BKK és a BKV vezetőinek, miközben az önkormányzat rossz anyagi helyzetéről beszélt” – írta a Telex.hu. „Karácsony Gergely milliós prémiumokat adott a BKK vezetőinek közvetlenül a jegyáremelés előtt” – olvasható az RTL.hu oldalán.

A közlekedési vállalatoknál szétosztott pénzek ügye a Hír TV Vezércikk című műsorában is téma volt. A meghívott vendégek ízléstelenségről, az ár és a színvonal kapcsolatáról és Karácsony kidumálócsapatáról is szót ejtettek.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester Gy. Németh Erzsébet és Pikó András társaságában. (MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.