Rasszista botrányba fulladt Farkas Franciska közönségtalálkozója

Farkas Franciska közösség oldalán számolt be, hogy rasszista botrányba fulladt a pécsi Uránia moziban rendezett, a Mellékszereplők című új filmjének közönségtalálkozója, amelyen Balogh Robert pécsi író volt a moderátor.

Forrás: Baranya vármegyei hírportál2023. 10. 31. 11:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Téged a magyar emberek elfogadnak? – kérdezte a színésznőt Balogh Robert, amit a Bama.hu szúrt ki, a színésznő Facebook-bejegyzésében, melyben beszámol a mindkét fél által kellemetlenül megélt közönségtalálkozóról. 

A helyi hírportál beszámolója szerint az október 25-i Sopsits Árpád Mellékszereplők című új filmjének közönségtalálkozóján történtekkel kapcsolatban Farkas Franciska arról számolt be, hogy beszélgetőpartnere, Balogh Robert eltévesztve az esemény napját, húsz percet késett, majd „ezek után folyamatosan sértegetett és lenézve, lesajnálva provokált és bántott folyamatosan”.

„Rasszista, rosszindulatú és korlátolt” volt a pécsi író összes megszólalása a színésznő szerint, aki szerint a végén már olyan szinten bántó volt a moderátor, hogy a nézők felálltak és elkezdtek bekiabálni és leállították az egészet.

„A Kultik Pécs – Uránia mozi vezetősége elnézést kért tőlem és kijelentették, hogy elhatárolódnak Balogh Roberttől” – tudatta a bejegyzésében Farkas Franciska, aki egyúttal köszönetet mondott a mellette kiállóknak.

Horváth Szilvia, a Kultik Pécs – Uránia Mozi marketing munkatársa a Bamának úgy fogalmazott, hogy borzasztóan sajnálják az esetet. Mint hozzátette, Balogh Roberttel 

(akit egyébként tavaly Pécs város sajtódíjával tüntetett ki Péterffy Attila polgármester), 

többször dolgoztak együtt és – úgy fogalmazott – „soha még csak a nyomát sem véltük felfedezni annak, hogy ne ő lenne a legmegfelelőbb személy ennek az eseménynek a levezetésére”.

Horváth Szilvia annyiban pontosította Farkas Franciska bejegyezését, hogy mivel nem állt alkalmazásukban, ezért nem rúgták ki Balogh Robertet, ugyanakkor ettől kezdve nem tudnak vele együtt dolgozni.

Balogh Robert: Hogyan lettem rasszista?

Az író hétfőn este nem sokkal 21 óra után Hogyan lettem rasszista? címmel terjedelmes Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre. A bejegyzésben a többi között ismerteti a közönségtalálkozóról való késésének okát, amely szerinte olyan attitűdöt eredményezett a színésznőnél, ami miatt kérdéseit Farkas Franciska támadásként értékelte.

Balogh Robert a következőképpen reagált bejegyzésében: „Arra nem számítottam, hogy minden egyes kérdésemből sértődés támad. Már ott a színpadon. A színésznő jól látható mimikájából, a kérdéseim közbeni félhangos reakcióiból azt éreztem, hogy semmi sem tetszik neki, amit kérdezek. Félreértés ne essék, nem sértegettem, nem támadtam, természetesen ilyen nem állt szándékomban, és a kérdések sem voltak támadók, pláne nem sértők, szándék szintjén egészen biztosan nem.”

Mint írta, természetesen nem tagadja el, hogy a színésznő ezt akkor, vagy később hogyan élte meg. „Én csak azt érzékeltem, hogy láthatóan, és a közönség számára is közvetítve ezt, nem szívesen válaszol a kérdéseimre, ezért is igyekeztem vagy másképp feltenni nagyjából ugyanazt, vagy más irányba menni” – közölte a pécsi író.

Borítókép: Farkas Franciska (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.