Rengeteg fiatal kezdett ma önkéntes munkába

A következő három napban közel százhatvan önkéntescsapat hetvenhét településen fog dolgozni. Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akció.

Forrás: MTI2023. 10. 12. 20:40
Palánki Ferenc; Rétvári Bence; Buday Barnabás; Szabó István; Szabó Balázs
Budapest, 2014. október 10. Szabó István református püspök (j) és Palánki Ferenc egri segédpüspök (j2) padot fest a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésû országos önkéntes ifjúsági akció sajtóeseményén, a Feneketlen-tónál 2014. október 10-én. Mellettük Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára (b), Szabó Balázs zenész, az esemény fõvédnöke (b2) és Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke (b3). MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyíregyházi országos megnyitóval csütörtökön megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű háromnapos önkéntes ifjúsági akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.

Az egyházak által kezdeményezett, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával létrejött program célja népszerűsíteni az önkéntes munkát a fiatalok körében – közölték a szervezők. A következő három napban 158 önkéntes csapat 77 településen 152 projektet teljesít majd.

Itt vagyok, engem küldj

– idézi a Bibliát a rendezvény idei mottója. A fiatalok a többi között olyan feladatokat kapnak, amelyekkel településükön és a régióban a közösségért, az idősekért, a fogyatékosságért élőkért tehetnek.

A résztvevők ruhát, tanszert, tartós élelmiszert gyűjtenek, közösségi tereket alakítanak ki és tesznek rendbe, kerteket gondoznak, sérült gyerekeknek szerveznek sportdélutánt, elhagyott sírokat tisztítanak meg.

Ezenkívül a 14–30 évesek idősotthonban vezetnek kreatívfoglalkozást, bekapcsolódnak állatmenhelyek munkájába, idősek téli tüzelőjének előállításában segédkeznek és hajléktalanszállók lakóit látogatják meg.

Borítókép: Szabó István református püspök (j) és Palánki Ferenc egri segédpüspök (j2) padot fest a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos önkéntes ifjúsági akció sajtóeseményén, a Feneketlen-tónál 2014. október 10-én. Mellettük Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára (b), Szabó Balázs zenész, az esemény fővédnöke (b2) és Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke (b3).
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.