A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

SegítőPont nyílt az egyik budapesti plázában a lelki egészség világnapján

A lelki egészség világnapján különleges SegítőPont nyílt a Mammut Bevásárlóközpontban. A kezdeményezés a pláza önkéntes társadalmi szerepvállalása részeként jött létre civil lelkisegély-szervezetekkel, valamint a II. kerület önkormányzatával és az Áldozatsegítő Központtal együttműködésben. A SegítőPonton az ingyenes lelki segítségnyújtás és mentálhigiénés prevenció mellett, szociális és áldozatsegítő szolgáltatás is elérhető.

2023. 10. 13. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SegítőPont létrehozásával a kezdeményezők szeretnék megmutatni, hogy piaci szereplőként is fontos és lehetséges érdemi lépéseket tenni a társadalmi jólét és egymás segítése érdekében. Az a cél, hogy támogatást nyújtsanak azoknak, akiknek az aktuális élethelyzetük úgy alakul, hogy lelki, szociális vagy áldozatsegítői konzultációra szorulnak.

A fizikai feltételeket, a helyiséget és fenntartását a bevásárlóközpont biztosítja, a minőségi segítő szolgáltatásokat pedig szakmai partnerszervezetek végzik minden pénteken 11 és 19 óra között. A szolgáltatásban részt vevő partnerszervezetek szakembereihez ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen vagy ezen az e-mail-címen.

 

A SegítőPonton ingyenes lelkisegély, szociális tanácsadás és áldozatsegítés

A három szakmai partnerrel összefogva három különböző területen kínálnak segítséget az érintetteknek. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) azoknak nyújt mentálhigiénés támogatást, akik aktuális lelki terhekkel küzdenek. Ilyen lehet például egy váratlan életesemény okozta szorongás, stressz, lehangoltság. A II. kerületi önkormányzat munkatársai szociális kérdésekben is tudnak segítséget adni. Az Áldozatsegítő Központ szakértői pedig azokat várják, akik közvetlenül vagy közvetett módon (akár szemtanúként vagy családtagon keresztül) bűncselekmény érintettjévé váltak. Ebben az esetben a felmerült érzelmi, lelki és kapcsolódó problémák megoldásához nyújtanak támogatást.

 

Szakmai konferencia a lelki egészség világnapja alkalmából Balatonfüreden

A szombaton záródó rendezvény megnyitóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára azt emelte ki, hogy a szorongó fiatalok közül sokan nem nyílnak meg, nem fordulnak segítségért. Nagy-Vargha Zsófia hangsúlyozta:

egyre gyakoribb a fiatalok körében a mentális zavar, a szorongás, az étkezési probléma.

A tárca a lelki egészséget támogató roadshow-t indít október közepén Ajkán, Ózdon, Dombóváron és Balassagyarmaton. A fiatalok online bántalmazást bemutató színházi előadást tekintenek meg, majd szakértőkkel dolgozzák fel a látottakat – mondta. Kiemelte: ahogyan a Kösz, jól vagyok! Tényleg? elnevezésű roadshow, úgy a balatonfüredi konferencia küldetése is az, hogy a fiatalok képesek legyenek segítséget kérni krízis esetén.

A balatonfüredi konferencián szó lesz egyebek mellett a lelki egészségről, a depresszióról és a droglegalizáció veszélyeiről.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere nehéz, de felemelő munkának nevezte a telefonos lelkisegély-szolgálat munkatársainak tevékenységét. Mint mondta, ők olyanoknak tudnak segíteni, akiken már talán senki más.

Dudás Erika, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) elnöke felidézte, hogy a szövetség 1970 óta működik. Mint mondta, alapelvük az anonimitás, az önkéntesség és a titoktartás, céljuk az öngyilkosság megelőzése, a krízisek kezelése és a mentálhigiénés prevenció.

Közölte: összesen 1700 óra ügyeletet tartanak hetente, ötszáz önkéntes dolgozik a szolgálatoknál, évente kétszázezer hívást fogadnak, 27 tagszolgálat működik a Kárpát-medencében, közülük hét a határon túl.

Borítókép forrása: Mammut

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.