Szabadlábon az Árpád hídi baleset gázolója

A horrorbaleset okozója bűnügyi felügyelet alá került.

Forrás: Mandiner2023. 10. 24. 17:20
null
Budapest, 2023. július 1. Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszabadult a rácsok mögül az Árpád hídi gázoló – adta hírül a Mandiner. A hírportál információit a Fővárosi Törvényszék megerősítette: az elkövető bűnügyi felügyelet alá került.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, július elsején éjfél után nem sokkal horrorisztikus közlekedési baleset történt a XIII. kerületben. Az Árpád híd pesti hídfőjétől több autós, köztük egy hatszáz lóerős Mercedes kezdett versenyzésbe, amikor az utóbbi autó sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett és elgázolt egy szabályosan, az Árpád híd északi oldalán lévő kerékpársávon haladó kerékpárost. 

A rendőrség szerint az ütközés pillanatában legalább 137 km/óra volt a vétkes jármű sebessége.

A hatóságok szerint a baleset erejét mutatja, hogy miután a Mercedes nekiütközött a szalagkorlátnak, a tetejére borult, és a tetején továbbpörögve hetven méter csúszott a Flórián tér irányába. A rendőrség videót is megosztott a tragikus esetről, amelyen jól látható, hogy a kerékpárral szabályosan közlekedő férfinak esélye sem volt elkerülni a balesetet. 

A balesetben a két sofőr súlyosan megsérült, Bors információi szerint 

a Mercedes becsapódása akkora volt, hogy a kerékpáros két végtagja leszakadt.

Úgy tudni, hogy amikor a mentők a helyszínre értek, a fiatal férfi még életben, mi több, eszméleténél volt, így azokban a szörnyű pillanatokban is, miközben a feje felett kiabáltak: „Úristen, meg fog halni!” A kiérkező mentők hosszan küzdöttek az életéért, állapotát sikerült stabilizálni, de a kórházba szállítása után életét vesztette.

A Mercedes sofőrje később elismerte felelősségét, azonban állítása szerint azért ment olyan nagy tempóval, mert mögötte nagy sebességgel jött a két BMW. Augusztus első felében Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu-nak azt nyilatkozta, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását, a végzés azonban nem volt végleges.

Borítókép: Az ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.