Videón, amint civil rendőrök rohannak a 6-os villamos fosztogatója után

Profi munka.

Forrás: Ügyészség2023. 10. 12. 16:17
Rendőrség, rendőrautó, nyomozás, krimi, bűnügy, bűncselekmény Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményesen állított bíróság elé a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy többszörösen büntetett, 39 éves férfit, aki másfél héttel ezelőtt, a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök azonban tetten érték és elfogták. 

A bíróság a vádlottat 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A vádlott október 1-jén éjjel, a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó egyik villamoson észrevette – az ittassága miatt – az egyik ülésen alvó sértettet. A vádlott odalépett az alvó férfihoz, majd a védekezésre képtelen állapotát kihasználva, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a férfi pénztárcáját, a benne lévő pár ezer forint készpénzzel, valamint a férfi személyi okmányával együtt.  

A járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök észlelték a vádlott cselekményét, így tetten érték és elfogták.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit – aki a legutóbbi, szintén kifosztás miatt kiszabott börtönbüntetéséből alig több, mint két hónapja szabadult – gyorsított eljárásban állította bíróság elé, majd őt a bíróság bűnösnek mondta ki, és ezért – mint többszörös visszaesőt – 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet a vádlott és a védő fellebbezése okán nem jogerős.

A felvétel elején az látható, ahogyan az elkövető a felszállás után elmegy az alvó sértett mellett, miközben láthatóan felfigyel rá. Ezután látható a kifosztás, majd ahogyan a civil ruhás rendőr fut az elkövető felé.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.