A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek

Menczer Tamás államtitkár közölte, hogy a kormány jövőre 3300 milliárd forintot fordít családtámogatásra.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 13:04
MENCZER Tamás
Budapest, 2023. május 16. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetrõl a minisztériumban 2023. május 16-án. A balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek - közölte az államtitkár. A busz egy kamionnal ütközött össze az elõzõ napon a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest vármegyei Piliscsabán. Menczer Tamás, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a piliscsabai bölcsőde alapkőletételén közölte: minden statisztika és tapasztalat azt mutatja, hogy a magyar családok több gyermeket terveznek, mint ahány később megszületik.

– A kormány célja, hogy a gyermekvállalásnak anyagi akadálya ne legyen. Hosszú távú stratégiai cél az is, hogy aki gyermeket vállal, az jól, jobban járjon. Sajnos még nem tartunk itt, de szeretnénk eljutni idáig 

– fűzte hozzá az államtitkár.

Menczer Tamás beszélt arról, hogy Magyarországon a termékenységi ráta 2010-ben 1,2 gyermek volt, ezt sikerült 1,5-re emelni. Hozzátette, hogy ez egy jó arány, de még messze van a 2,1-es kitűzött céltól. – Ha ugyanott tartanánk, ahol 2010-ben, akkor az elmúlt 13 évben 160 ezer gyermekkel született volna kevesebb Magyarországon – mondta. Az államtitkár kiemelte, a kormány jövőre 3300 milliárd forintot fordít családtámogatásra, ez a 3,5-szerese annak, amit 2010-ben a baloldali kormány erre a célra fordított.

Rámutatott arra is, hogy ma Magyarországon háromszor annyi településen érhető el bölcsődei ellátás, mint 2010-ben, és a bölcsődei férőhelyek száma csaknem megduplázódott az elmúlt tizenhárom évben, 32 ezerről 63 ezerre nőtt.

Farkas András Elek (Fidesz–KDNP), Piliscsaba polgármestere elmondta, hogy az Európai Unió és a magyar kormány társfinanszírozásában, mintegy 360 millió forintból épül meg a két csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.