Az egyházi oktatás ellen kampányolnak Gyurcsányék

Dobrev Klára Miskolcon arról beszélt, hogy az oktatás állami feladat, az intézményeket pedig visszaadná az önkormányzatoknak.

2023. 11. 24. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyházi iskolák kiváltságainak megszüntetésével kampányol a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának vezetője – számolt be róla a HírTV. Dobrev Klára Miskolcon arról beszélt, hogy az oktatás állami feladat, az intézményeket pedig visszaadná az önkormányzatoknak. Ez a gondolat nem új a DK-nál, korábban Gyurcsány Ferenc is többször hangoztatta ezt. 

A HírTV-nek nyilatkozva Bese Gergő atya emlékeztetett: a Gyurcsány-párt megalakulása óta támadja a történelmi egyházakat, és rendszeresen feszültséget generál hívők és nem hívők, állami oktatási intézmények és egyházi intézmények között. Az atya szerint ez nem tesz jót a társadalmunknak, hiszen mindennek helye van a palettán, a szülőknek pedig joguk van dönteni, hogy milyen intézményekbe íratják gyerekeiket.

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.