Az ukrán gabona ügyéről is elmondhatják véleményüket a magyarok a nemzeti konzultációban +videó

Brüsszel ragaszkodik hozzá, hogy folytatódjon az európai élelmezésre és mezőgazdaságra veszélyes folyamat.

Forrás: MTI2023. 11. 10. 15:38
gabona Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemzeti konzultációban a magyarok lehetőséget kapnak arra, hogy minden, Magyarországot érintő, politikailag vitás kérdésben kifejezzék álláspontjukat; így van ez az ukrán gabona ügyében is – mondta az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában pénteken a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

A palaui zászló alatt hajózó teherhajó 17 600 tonna ukrán búzával megrakodva  (Fotó: MTI/EPA/Erdem SahinFotó: Erdem Sahin)

Zsigó Róbert felidézte: az orosz–ukrán háború kitörése után Ukrajnának a nyugati szomszédjai lehetőséget adtak arra, hogy az ukrán gabona eljuthasson a világ szegényebb régióiba. 

Ahelyett azonban, hogy ez történt volna, a génmódosított és az Európai Unióból kitiltott vegyszerekkel kezelt ukrán gabona a kelet-európai országok piacait árasztotta el, ezzel gazdasági és egészségügyi problémákat okozva.

– Brüsszel persze ebben a kérdésben sem kérte ki az európai állampolgárok véleményét, sőt a mai napig ragaszkodik hozzá, hogy folytatódjon ez az európai élelmezésre és mezőgazdaságra veszélyes folyamat – tette hozzá a képviselő. 

Hangsúlyozta: a Fidesz–KDNP-kormány azonban kikéri a magyarok véleményét ebben a vitás kérdésben. Arra kérnek mindenkit, éljen a lehetőséggel, és mondja el a véleményét Brüsszelnek az ukrán gabona ügyében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.