Nagy István: A tiltott szerekkel kezelt ukrán gabona ügye is helyet kap a nemzeti konzultációban

A hamarosan kezdődő nemzeti konzultációban az ukrán gabonaügy is helyet kap.

2023. 11. 09. 15:50
null
Ukrán gabonát aratnak. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát. A hamarosan induló nemzeti konzultációban az ukrán gabonaügy is helyet kap. Brüsszel ugyanis a háború kirobbanása után megnyitotta a határokat az ukrán gabonaszállítmányok előtt – közölte Nagy István agrárminiszter hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban.  

Az eredeti cél az lett volna, hogy a szállítmányok eljussanak a világ szegényebb régióiba – emlékeztetett a politikus. Felidézte, hogy ehelyett az ukrán gabona jelentős része elárasztotta a kelet-európai országok piacait. Mindez rendkívül nehéz helyzetbe hozta a térség termelőit. 

Ráadásul az unióban betiltott szerekkel kezelt és génmódosított gabona komoly egészségügyi kockázatokkal is jár. 

Magyarország ezért megtiltotta az ukrán gabona behozatalát – közölte.

Brüsszel azonban továbbra is azt akarja, hogy engedjük be a génmódosított ukrán gabonát. Nagy István elmondta, hogy a kormány álláspontja változatlan: továbbra is kiáll a magyar emberek érdeke mellett, és a konzultációban mindenki elmondhatja majd a véleményét ebben az ügyben is. 

Borítókép: Ukrán gabonát aratnak. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.