Brenner Kolomant indítja a Jobbik Karácsony ellen

Kijelölte a Jobbik – Konzervatívok a saját főpolgármester-jelöltjét, aki alapjaiban reformálná meg Budapest működését.

Forrás: MTI2023. 11. 21. 16:35
BRENNER Koloman
Budapest, 2023. május 24. Brenner Koloman, a Jobbik vezérszónoka felszólal az innovációs és tudományos eredmények gazdasági hasznosításának elõsegítése érdekében szükséges egyes törvények módosításának vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 24-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brenner Koloman jelenlegi frakcióvezető-helyettes személyében önálló főpolgármester-jelöltet indít Budapesten a Jobbik – Konzervatívok – jelentette be Lukács László György, a párt alelnöke, országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

Eddig minden főpolgármester bebizonyította: az egyirányú városvezetés sikertelen – fogalmazott a politikus, majd rámutatott: 

az alapoktól kell megreformálni az önkormányzat működési rendszerét és ki kell mondani a fővárosiakat feszítő problémákat.     

Brenner Koloman a sajtótájékoztatón a céljaként fogalmazta meg, hogy valós alternatívát mutassanak a polgári Budapestnek, mégpedig olyan módon, hogy az a pártját nem támogatók számára is vonzó legyen. 

Meg kell szabadítani a fővárosi aluljárókat az ott tanyázó „ön- és közveszélyes egyénektől”, javítani kell a köztisztaságon,

ami szerinte a jelenlegi városvezetés alatt sokat romlott. Brenner Koloman szerint felül kell vizsgálni a köztisztasági vállalatok szerződéseit.     

Megítélése alapján, nem elég a „hajléktalanproblémát” csak a szavak szintjén kezelni, megfelelő ellátórendszert kell létrehozni, „így viszont kötelezhetjük őket a hajléktalanszállók használatára”. 

Javítani kell az emberek biztonságérzetét is, hogy ne legyen a fővárosban olyan közterület, ahová a szülők csak félve engedik le gyermekeiket – mondta a politikus, majd leszögezte: 

tízszeresére kell növelni a közterületi kamerák számát, ám „ennek célja nem lehet a megfigyelés”, csak a közrend védelme. 

Vissza kell állítani a fővárosban a méltányos autóhasználatot, azonnal tisztázni kell az elektronos rollerek jogi és közlekedési státusát, vagy ha ezt nem teszi meg az illetékes tárcavezető, ki kell tiltani ezeket az emberek életét veszélyeztető eszközöket Budapestről – hangsúlyozta a főpolgármester-jelölt.

Brenner Koloman rámutatott: a lassan megfizethetetlen árú albérletek olcsóbbá tétele érdekében a fővárosi tulajdonú lakások felújítását javasolta, szerinte ennek anyagi alapját a városházi bürokrácia visszanyesésével lehet megteremteni.     

További elképzeléseit sorolva elmondta: kerületi helyett egységes budapesti parkolási rendszerre van szükség, a bevételeket viszont a főváros közlekedésének fejlesztésére kell fordítani, arról pedig helyi népszavazást kezdeményeznek, hogy milyen forgalmi rend legyen a Lánchídon.     

Budapest főpolgármesterének nem a mögötte álló politikai oldal ízlését, hanem a közjó érdekében a lakosok érdekeit kell kiszolgálnia

 – emelte ki Brenner Koloman, a hagyományok mellett „a szabadság és a rend jó egyensúlyának” fontosságát hangsúlyozva.

Borítókép: Brenner Koloman (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.