Csokijátszóteret adtak át Szerencsen + videó

Csokoládé tematikájú új, befogadó játszótér épült Szerencsen. A befogadó játszótéren megjelennek az ismert csokoládéfigurák, amelyek igazán különlegessé teszik a helyiek számára a közösségi teret.

Forrás: MTI, BOON2023. 11. 26. 16:32
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szerencsejáték Zrt. 2017 óta huszonhét befogadó játszóteret épített országszerte, amelyeknek a különlegessége, hogy akadálymentesen megközelíthetők, az egyes játékelemek között kerekesszékkel segítség nélkül lehet közlekedni, és magukat a játékelemeket fogyatékossággal élő gyermekek önállóan tudják használni.

Fotó: Vajda János

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Szerencs és térsége országgyűlési képviselője a szombati ünnepélyes átadón kiemelte:

Külön köszönet, hogy arra is nyitottak voltak: a játszótéren a város életében meghatározó, idén százéves szerencsi csokoládé története is megjelenhessen.

Koncz Zsófia fantasztikus lehetőségnek nevezte, hogy a játszótéren ép és sérült gyerekek együtt játszhatnak, ami életre szóló pozitív élmény lesz számukra.

Koncz Zsófia (Fotó: Vajda János)

A játszótér átadóján Gál Mihály, a Szerencsejáték Zrt. régióvezetője felidézte, hogy az elmúlt években különböző pályázatok keretében több új létesítmény épült Ondon, a Rákóczi-vár kertjében, a Magyar utca melletti szabadidő parkban és az Erzsébet téren.

A most megépült játszótérhez jelentősen hozzájárult az önkormányzat is, hiszen vállalták a játszótér körüli kerítés megépítését, a közterülettől a bejáratig szilárd burkolatú bejáró és parkoló kialakítását, ivókút létesítését, a létesítmény fenntartását és üzemeltetését tette hozzá Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.