Egymásnak ugrottak a DK-sok Miskolcon

Borkuti László elfogadhatatlannak tartja, amit a Gyurcsány-párt helyi szinten művel.

Forrás: BOON2023. 11. 26. 22:37
Forrás: Fotó: Bujdos Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miskolci Demokratikus Koalíció a közösségi oldalán osztott meg péntek este egy videót, amelyben Varju László, a DK alelnöke és országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Veres Pál elárulta az ellenzéket – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

A Fidesszel való együttműködésében a Miskolci Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumában részt vesz, és ott építi a kapcsolatrendszerét

 – jelentette ki a Gyurcsány-párti politikus, aki szerint ez elfogadhatatlan. Hozzátette:

Bízom abban, hogy minden ellenzéki párt érzi majd a későbbiekben a Veres Pállal kapcsolatos ellentmondást, és Hegedűs Andreát támogatja majd a jövő évi önkormányzati választáson Miskolcon.

A bejegyzés alatt Borkuti László, a miskolci DK-frakciócsoport tagja kommentben adott hangot a nemtetszésének: 

Számomra a DK miskolci csoportja felé már nincs visszaút. Sokat kínlódtam vele, de be kellett látnom, nem tudok azonosulni azzal, amit ma láttatni akarnak, itt helyben Miskolcon.

Az önkormányzati képviselő leszögezte: nem ért egyet a DK és az LMP jelenlegi „paktumával”. Majd elköszönt a DK-frakciócsoporttól, hozzátéve, hogy a mandátumát a választásokig kitölti, de a jövőben nem kíván a helyi DK-frakcióval együtt dolgozni.

A lap megkereste Borkuti Lászlót az üggyel kapcsolatban, aki elmondta: nem ért egyet azzal, hogy mindenféle előzetes egyeztetés nélkül jelentették be Hegedűs Andrea indulását, és így 

két ellenzéki polgármester-jelöltje van Miskolcnak.

A képviselő arról is beszélt, hogy már nem vesz részt a DK önkormányzati képviselőcsoportjának megbeszélésein.

Borítókép: Borkuti László (Fotó: BOON/Bujdos Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.