Ennyit költenek a magyarok idén karácsonykor játékokra

A karácsonyi időszakban akár négy-ötszörös forgalomnövekedéssel is lehet számolni.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 7:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben, és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a Regio Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték három és fél, illetve tíz százalékkal haladja meg a tavalyit – közölte a cég az MTI-vel.

Az összes ajándékra a cég kutatásában résztvevők 35 százaléka negyven-nyolcvanezer forint közötti összeget, húsz százaléka pedig nyolcvanezer forintnál is többet áldoz. A játékpiac legerősebb időszaka november közepén indul. A cég tapasztalatai szerint idén is az éves forgalom negyvenszázaléka fog a karácsony előtti másfél hónapban realizálódni.

A karácsonyi időszakban akár négy-ötszörös forgalomnövekedéssel is lehet számolni.

– A karácsonyi játékvásárlás egyik fontos jellemzője, hogy erre az ünnepre tartogatják a szülők a legnagyobb értékű ajándékokat, ráadásul a gyerekek ilyenkor akár három-négy játékot is kaphatnak egyszerre – mondta Gyaraki Dávid, a Regio ügyvezető helyettese a közlemény szerint.

Az igazi roham a karácsonyi ajándékokért november közepén kezdődik, amelyet a vállalat friss, 2300 fő részvételével végzett kutatása is megerősít. Tízből hatan indulnak a beszerző körútra ebben a hónapban, tízből ketten már októberben letudták a vásárlást, decemberben így a válaszadók csupán tíz százalékának kell ajándékot keresnie.

A szakértő szerint az internetes vásárlás még mindig felfelé ívelő fázisban van, idén 16 százalékkal nőtt az online tranzakciószám. 

A Regio felmérése alapján minden második 14 éven aluli gyermek több mint három ajándékot fog kapni idén karácsonyra, leginkább játékot, könyvet és ruhát találnak majd a csomagolópapír alatt. A legnépszerűbbek idén a kreatív, a fejlesztő- és a társasjátékok, de a LEGO és más építőjátékok, valamint az autók, a kirakósok és a játékbabák is közkedvelt meglepetésnek számítanak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.