Már megérkezett a tél Európa egyik felében

Magyarország szerencsére a másik felében található.

Forrás: MET2023. 11. 22. 12:49
null
Galyatetõ, 2020. november 26. Köddel körülvett távközlési torony Galyatetõn 2020. november 26-án. A Kárpát-medencében a téli félévben fellépõ tipikus idõjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhõzet, hideg, párás, ködös idõ alakul ki. Ilyenkor a felhõzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idõ van. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős a hőmérsékleti különbség Európában, a kontinens északkeleti felét már meghódította a téli idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.

A Skandináv-félsziget, valamint a Kelet-európai-síkság túlnyomó részén egész napos enyhe fagy, Finnország északi részén, illetve a Kola-félszigeten pedig komoly fagyos hidegre kell számítani.

A kontinens déli és nyugati részén az átlagosnál enyhébb, melegebb a jellemző. Olaszország déli részén szinte nyárias az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán azt is megosztotta, hogy a hazánkba kedd hajnalban megérkezett mediterrán ciklon napközben tovább terjeszkedett fölöttünk, és az ország déli, délnyugati felén helyenként további 10-14 milliméter esőt hozott.

A hétfőihez képest bár csökkent a hőmérséklet, de még így is meghaladja 1-2 fokkal a sokévi átlagot.

Az éjszaka feltámadó északi, északkeleti széllel megkezdődött a hideg, száraz levegő beáramlása az országba. A szél miatt még döntően fagymentes volt a hajnal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.