Hadházy Ákos nekiesett a konzultációs plakátoknak

Nem érdekli az sem, ha szabálysértést követ el.

2023. 11. 26. 15:41
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. január 5. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél a Kossuth téri kormányellenes tüntetésesen 2019. január 5-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A független parlamenti képviselő Hadházy Ákos a közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyen éppen nekiesik egy plakátnak, és mindenkit erre biztat.

A felvételen a képviselő egy nemzeti konzultációt hirdető plakátot rongál meg, amely szerinte egy „egy fasiszta jellegű propagandakampány” része.

Egy plakát rongálása nem bűncselekmény. Lehet, hogy szabálysértés, de olyan időket élünk, amikor bizonyos szabályokat muszáj áthágni

– fogalmazott Hadházy Ákos. A képviselő szerint ezt a kampányt nem lehet szó nélkül nézni, akkor sem, hogyha „esetleg állítólag” szabályt sértünk vele.

Hadházy Ákos nem először hívja fel magára a figyelmet hasonlóan provokatív akciókkal. Több alkalommal részt vett a karmelita kolostornál található építési területet körülvevő kordon bontásában, amiért a bíróság lapunk értesülései szerint pénzbüntetésre ítélte.

Az ellenzék élesen bírálta a napokban indult nemzeti konzultációt, próbálják összegyűjteni a kérdőíveket, és Brüsszelben is kifogásolják a kezdeményezést. – Már azt is tudni, hogy mi Brüsszelnek és a hazai ellenzéknek az álláspontja ezzel kapcsolatban – mutatott rá új videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.